Tyrimas: Ketvirtadalis „Twitter“ pranešimų yra nieko verti  (6)

Jungtinės JAV mokslininkų iš Carnegie-Melon universiteto, Masačiusetso technologijų instituto (MIT) ir Džordžijos technologijų instituto pajėgos įvertino „Twitter“ pranešimų esmę bei perduodamos prasmės „dydį“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tyrimui reikalingai statistikai rinkti buvo specialiai sukurtas tinklalapis Who Gives a Tweet?. Kaip paaiškėjo, tik daugiau nei trečdalis generuojamų „Twitter“ pranešimų iš tikrųjų turi svarbią informaciją. Ketvirtadalis apskritai verti geriausiu atveju šiukšlių dėžės, o kitos apibūdinamos kaip vidutiniškos.

Kasdien „Twitter“ generuojama vidutiniškai 230 mln. žinučių, tuo tarpu per mėnesį jų susidaro vidutiniškai 5 mlrd. Tad, jei mokslininkų tyrimas teisingas, daugiau nei milijardas „Twitter“ žinučių yra bereikšmės ir neturi jokios prasmės.

Taip pat pažymėta, jog dažniausiai teigiamą įvertinimą gauna tos „Twitter“ žinutės, kurios yra klausiamojo pobūdžio, yra autoriaus nuomonė arba turi nuorodą į tam tikrą medžiagą. Šiuo metu yra „Twitter“ daugiau, nei 220 mln. vartotojų paskyrų ir šis skaičius auga toliau. Aktyvių vartotojų, kurie „Twitter“ naudojasi bent kartą per mėnesį, skaičius pasiekė 100 mln.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (6)

Susijusios žymos: