ES ir JAV pritarė „Google“ planams įsigyti „Motorola Mobility“  (0)

Europos Sąjungos (ES) ir JAV rinkos prižiūrėtojai pritarė „Google“ planams už 12,5 mlrd. JAV dolerių įsigyti kompaniją „Motorola Mobility“, informuoja BBC. Šis sandoris paieškos gigantui turėtų tapti didžiausios jos istorijoje patentų bazės įsigijimu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Europos Komisija nusprendė, kad dėl šio sandorio rinkoje nekiltų su konkurencija susijusių problemų. JAV rinkos reguliuotojai pritarė tokiai nuomonei, tačiau tiek ES, tiek JAV atstovai pažadėjo tikrinti, kaip „Google“ ir jos konkurentės naudosis patentais, ir sieks, kad likę rinkos dalyviai galėtų įsigyti technologijų licenzijas „teisingomis“ kainomis. Kad sandoris būtų baigtas, dar reikalingi Kinijos, Taivano ir Izraelio pritarimai. Šios šalys savo sprendimą turi paskelbti iki kovo 20 dienos.

Pernai „Motorola“ buvo padalinta į dvi atskiras bendroves. Iki tol „Motorola Mobility“ funkcionavo kaip „Motorola Inc.“ padalinys. „Motorola Mobility“ kuria ir gamina mobiliuosius telefonus, tuo tarpu „Motorola Solutions“ apima platesnes technologijas vartotojams ir valdžios institucijoms. „Google“ nusprendė įsigyti „Motorola Mobility“, kad galėtų naudotis daugiau nei 17 tūkst. jos patentų. Bendrovė taip pat yra padavusi paraiškas dar 7500 patentų.

Minėtasis sandoris yra itin svarbus „Google“ atžvilgiu, kurios kuriama operacinė sistema „Android“ pastaruoju metu tapo labai populiari mobiliųjų elektroninių įrenginių rinkoje. Įsigijus „Motorola“ ir jos patentų biblioteką, būtų „padengta“ nemaža šiandieninių technologijų licenzijų erdvė ir kompanija taip galėtų lengviau apsiginti prieš potencialius teisinius konkurentų ieškinius. Be to, „Google“ tuo pačiu įgis veikiantį gamybos ir logistikos tinklą, tad ateityje galime išvysti išmaniųjų telefonų vien tik su „Google“ prekiniu ženklu. 

„Google“ ir anksčiau siekė įsigyti patentų bazę iš kompanijos „Nortel“, tačiau šį sandorį savo naudai persvėrė konkurentų konsorciumas, kuriame dalyvavo „Apple“ ir „Research in Motion“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: