Duomenų talpykla debesyje – „Wuala” (Video)  (4)

Visi žinome, kad savo dokumentus, vaizdo įrašus, nuotraukas patogu laikyti „debesyje“. Duomenys lengvai prieinami iš bet kurio pasaulio taško, bet kuriuo laiku, kai personalinis kompiuteris yra sugedęs ar jo nėra šalia. Kai talpyklų tiek daug, kurią pasirinkti? Šį kartą plačiau apžvelgsime nemokamą internetinę duomenų saugyklą "Wuala".


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kam reikia dar vienos talpyklos?

Dabar daugybė kompanijų siūlo panašias paslaugas, tad norėdamos sėkmingai konkuruoti jos turi turėti kažką ypatingo, kad patrauktų vartotojų dėmesį.

Tumpas filmukas, pristatantis esminius „Wuala“ privalumus:


Pradedame darbą su „Wuala“ – registracija ir talpa

Iš pagrindinio puslapio atsisiunčiame programą. Įdiegę programą, susikuriame naują paskyrą. Naujiems vartotojams yra suteikiama 2 GB vietos. Jei jus pakvietė draugas, tereikia registracijos metu įrašyti promo kodą ir darbą pradėsite turėdami 3 GB limitą. Jį galima nesunkiai padidinti – už kiekvieną pakviestą draugą gausite papildomus 250 MB vietos.

Saugumas ir spartumas

Vienas iš „Wuala“ akcentuojamų dalykų – saugumas. Prieš išsiuntimą visi duomenys yra saugiai šifruojami, naudojant paskyros slaptažodį. Šis slaptažodis nėra persiunčiamas į serverį, tad galima nebijoti, kad duomenys bus perimti. Tačiau pasirūpinkite, kad jo nepamirštumėte.

„Wuala“ serveriai yra Europoje (plg. su „Dropbox“ serveriais JAV), todėl įkėlimas vyksta sparčiai.


Vartotojo sąsaja 

Pati programa – patogi bylų tvarkytuvė, atliekanti esmines funkcijas – paiešką, rinkmenų įkėlimą ar vietos keitimą paprastu „pertempimu“. Taip pat yra rodoma įkėlimo eiga (žr. paveikslėlyje) ir galimybė pažymėti „mėgstamiausias“ rinkmenas. Vartotojui leidus, „Wuala“ integruojasi ir su standartine rinkmenų peržiūros programa, pavyzdžiui, „Windows Explorer“, rodydama įkėlimo būseną. Bylų tvarkymo procesas yra intuityvus ir paprastai nesukelia klausimų ar problemų.

Pasiekiamumas

Jei nesame prie savo kompiuterio, „Wuala“ saugyklą galima valdyti ir išmaniuoju telefonu ar planšete:

Jei kompiuteris nėra asmeninis, pakeitimus galima atlikti paleidus „Java" aplikaciją. Jei turime keletą kompiuterių, tuomet galima įdiegti ir visavertę programą, atsižvelgiant į naudojamą operacinę sistemą:

„Wuala Sync“

Viena iš patogiausių „Wuala“ galimybių, tai - bylų sinchronizavimas. Paprastai kalbant, visi pakeitimai atlikti viename kompiuteryje automatiškai atliekami ir kitame. Pavyzdžiui, parašę ataskaitą namie, kitą dieną darbe, galėsime ją tęsti. Visa tai galima padaryti be jokių papildomų rūpesčių ir įkėlinėjimų. Įjungimas paprastas – „surišame“ kompiuterio aplanką su „Wuala“ visuose kompiuteriuose, su kuriais norime, kad duomenys būtų sinchronizuojami.


„Wuala Backup“

Atsarginių kopijų nauda akivaizdi – sugedus kompiuterio kietajam diskui ar pametus atmintuką, visas bylas galima atkurti akimirksniu. Tereikia pasirinkti, kuriuose aplankuose saugoma svarbi informacija ir „Wuala“ automatiškai darys atsargines kopijas sulyg kiekvienu bylų pakeitimu arba kas kažkiek dienų ar savaičių.


Atsarginis kopijavimas turi dar vieną privalumą – išsaugomi visi pakeitimai. Keliais paspaudimais pasiekiamos visos bylos versijos, t.y. bet kokius pakeitimus galima atkurti. Kaip atrodė aplankas kažkuriuo momentu galima pasižiūrėti su „Time Travel“:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Tinklaraštis "įDebesis"
Tinklaraštis
(0)
(0)
(0)

Komentarai (4)

Susijusios žymos: