„Nokia“ ir „Dell“ aktyviai kuria „Windows“ planšetinius kompiuterius  (0)

Internetiniai portalai „DigiTimes“ ir „Bloomberg“ praneša, kad kompanijos „Nokia“ ir „Dell“ šių metų antroje pusėje planuoja rinkai pristatyti planšetinius kompiuterius, kurie dirbs su operacine sistema „Windows 8“. Abi kompanijos skuba kurti minėtuosius įrenginius, kadangi siekia tapti šio rinkos segmento lyderėmis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip teigiama, „Nokia“ kuria planšetinį kompiuterį su 10“ įstrižainės jutikliniu ekranu ir dviejų branduolių „Qualcomm“ procesoriumi. Įrenginio gamyba užsiims „Compal Electronics“, o pačių įrenginių bus maždaug 200 tūkst. vienetų.

Tuo tarpu kompanija „Dell“, jos prezidento Michaelo Dello teigimu, išleis planšetinį kompiuterį, kuris pirmiausia bus skirtas verslo segmentui. Įrenginys gaus išplėtotas saugumo priemones ir, galbūt, verslo segmentui skirtų programų rinkinį. „Dell“ atstovai taip pat pabrėžė, jog kompanija planuoja tapti vienu iš planšetinių kompiuterių su „Windows 8“ rinkos lyderių.

Kaip jau rašėme anksčiau, preliminariais duomenimis, 2011 m. buvo realizuota maždaug 70 mln. planšetinių kompiuterių su įvairiomis programinėmis platformomis. Šiais metais tikimasi, jog jų tiekimo apimtys bus 120 mln., o 2013 m. – 160 mln. vienetų. Tad akivaizdu, jog nei „Nokia“, nei „Dell“ nenori, kad tokia pelninga rinka tektų jų konkurentams.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)