TOP 10 šalių, naudojančių saulės energiją  (17)

Žalieji judėjimai ir nerimas dėl naftos išteklių ateities, taip pat nesibaigiantys neramumai Viduriniuose Rytuose vis labiau skatina susimąstyti apie Saulės energijos teikiamą naudą aplinkai ir taikos palaikymui pasaulyje. Stiprus argumentas alternatyviai energetikai – faktas, kad saulė visada yra danguje, net kai jos negalime matyti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tačiau šalys, išnaudodamos saulės privalumus, ženkliai skiriasi tarpusavyje – pirmauja Vokietija, kur saulės instaliacijos generuoja 43 % visos pasaulyje įsisavinamos saulės energijos ir turi galimybę generuoti 17 193 MW energijos iš saulės, tuo tarpu antroje sąrašo vietoje esanti Ispanija pajėgi generuoti tik 10 % energijos – 3 784 MW.

O visas likęs pasaulis, po 10 pirmaujančių šalių, išnaudojančių saulės teikiamą atsinaujinančią naudą, sugeneruoja tik 9 % nuo bendro saulės energijos kiekio.

Apačioje pateiktas 1BOG sudarytas informacinis žemėlapis, kuriame pateiktas 10 šalių, naudojančių saulės energiją. Taip pat čia matyti ir milžiniškos erdvės, kuriose dar galima generuoti saulės energiją plačiame pasaulyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Ekoidėjos.lt
Ekoidėjos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (17)