Nemokamos „debesų“ talpyklos  (16)

„Debesų“ talpykla - internetu pasiekiama vieta, kur virtualiuose serveriuose saugomi jūsų duomenys. Tai, labai greitai auganti rinka ir atsiranda vis daugiau tokių paslaugų teikėjų, siūlančių nemokamus arba mokamus (su daugiau vietos ir privalumų) planus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Renkantis „debesų“ talpyklą, reikėtų apgalvoti savo poreikius. Vertėtų rinktis tokį paslaugų teikėją, kuris prireikus leidžia lengvai padidinti talpyklos vietą, leidžia pasiekti savo duomenis per įvairius prietaisus, platformas („Windows“, „OS X“, „Linux“, „Android“, „iOS“), Web API.

Kartais verta rinktis ir mokamus planus (geriausi iš siūlomų yra „pay as you go“ - moki tik už tai, ką ir kiek naudoji) - jie užtikrina didesnį greitį, saugumą, dažnesnį atsarginių kopijų darymą, panaikina įkeliamų bylų dydžių apribojimus, suteikia kitas papildomas paslaugas.

Taip pat paslaugos teikėjas turėtų visapusiškai rūpintis paslaugos veikimu, atsarginėmis kopijomis, saugumu. Visa tai, neturėtų būti jūsų, kaip vartotojo, rūpestis. Pateikiame pagrindinių žinomesnių nemokamų „debesų“ talpyklų užsienyje sąrašą:

Paslaugos pavadinimas

Nemokama vieta

Max bylos dydis

Dropbox

2 GB - 10 GB

Be limito

Box.net

5 GB

25 MB

Google Docs

1 GB

1 GB

SugarSync

5 GB

25 MB

Windows Live Skydrive

25 GB

100 MB

iDrive

5 GB

Be limito

Memopal

3 GB

Be limito

ADrive

50 GB

2 GB

OpenDrive

5 GB

100 MB

Zumodrive

2 GB

Be limito

TeamDrive

2 GB - 10 GB

Be limito

Spideroak

2 GB

Be limito

Syncplicity

2 GB

Be limito

MiMedia

7 GB

3 GB

Apie kai kurias talpyklas jau esame rašę, kitos gali būti ir negirdėtos. Jei žinote ar naudojatės kitomis paslaugomis, kurios čia paminėtos - pasidalinkite komentaruose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Tinklaraštis "įDebesis"
Tinklaraštis
Autoriai: Rimvydas Velykis
(102)
(3)
(99)

Komentarai (16)

Susijusios žymos: