„Visa“ ir „MasterCard“ įspėja, kad galėjo nutekėti milijonų kreditinių kortelių duomenys  (1)

„Visa“, „MasterCard“ ir „Discover“ įspėja viso pasaulio finansines institucijas, kad per saugumo incidentą galėjo nutekėti kreditinių kortelių savininkų asmeninė informacija. Kompanijos neskelbia kiek klientų galėjo nukentėti, bet neoficialiai pranešama, kad nutekėjo maždaug 10 mln. kreditinių kortelių duomenys.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kompanijos teigia, kad buvo įsilaužta ne į jų, o į trečiosios šalies paslaugų tiekėjo sistemą, praneša BBC. Šaltinių teigimu, duomenys buvo pavogti Niujorke.  Įtariama, kad duomenys nutekėjo iš tarpbankinius pavedimus atliekančios bendrovės „Global Payments“. Jos akcijų vertė penktadienį, pirmą kartą paskelbus šią žinią, krito daugiau nei 9 proc.

„Visa“ ir „Mastercard“ informavo viso pasaulio bankines institucijas apie saugumo incidentą. „Jei kreditinių kortelių savininkai nerimauja dėl savo sąskaitų, jie turėtų susisiekti su jas išdavusia finansine institucija“, – rašoma „Mastercard“ pranešime.

„Visa“ pabrėžė, kad klientai nebus laikomi atsakingais už neteisėtus pirkimus pasinaudojant jų kortelėmis. „Visa“ netrukus po incidento pašalino kompaniją „Global Payments“ iš savo patikimų paslaugų tiekėjų sąrašo. Ši bendrovė yra tarpininkė atliekant piniginius pervedimus, rašo „New York Times“.

Saugumo incidentas, apie kurį buvo paskelbta praėjusį penktadienį, įvyko tarp sausio ir vasario mėnesio pabaigos. Vieni šaltiniai teigia, kad programišiai gavo prieigą prie pirmojo ir antrojo lygmens duomenų, t.y. kreditinių kortelių savininkų vardų, adresų, kortelių numerių, patvirtinimo kodų.

„Global Payments“ išplatino pranešimą, kuriame teigiama, kad per įsilaužimą nutekėjo „tik“ 1,5 mln. kreditinių kortelių duomenys. Be to, anot kompanijos, programišiai gavo prieigą tik prie antrojo lygmens informacijos, t.y. į šią informaciją neįeina kortelių savininkų vardai, adresai ir socialinės apsaugos numeriai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)