Šiandien – paskutinė „Facebook“ gyvavimo diena? (Video)  (58)

Prieš mažiau nei mėnesį jie prisiekė sunaikinti „Facebook“. „Jie“ – tai internetinė bendruomenė, pasivadinusi „Anonymous“, kuri jau ne kartą sėkmingai atakavo įvairias institucijas, pavyzdžiui, Pentagoną, įvairius pasaulio bankus, valstybių interneto svetaines.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ne kartą jų atakos buvo sėkmingos, todėl yra pagrindo manyti, kad šeštadienis bus jei ne paskutinė „Facebook“ gyvavimo diena, tai bent jau tikrai nemaloni, teigia kai kurie ekspertai.

Rugpjūčio 8 dieną „Youtube“ patalpintame vaizdo klipe (pateiktas straipsnio apačioje) „Anonymous“ paskelbė grasinimą, kuriame teigia, kad lapkričio 5 dieną sunaikins „Facebook“. Vaizdo siužete teigiama, kad aktyvistai siekia apginti žodžio ir spaudos laisvę, todėl vyriausybinėms organizacijoms informaciją parduodantis „Facebook“ turi būti sunaikintas.

„Viskas, ką jūs darote „Facebooke“, yra išsaugoma, nepaisant jūsų privatumo nustatymų. Netgi savo profilio ištrynimas yra negalimas, kadangi visa asmeninė informacija ir toliau išlieka „Facebook“ serveriuose ir bet kuriuo metu gali būti atkurta… „Facebook“ žino daugiau apie jus nei jūsų šeimos nariai“, – teigiama „Anonymous“ pranešime.

Kreipimąsi grupė baigia savo „parašu“: mes anonimai, mes esame legionas, mes neatleidžiame, mes nepamirštame, laukite mūsų.

Atakavo bankus, gynė Wikileaks įkūrėją J. Assange’ą

Per pastaruosius metus grupuotė „Anonymous“ atakavo Ispanijos bankų BBVA ir „Bankia“, energetikos kompanijos „Enel“, taip pat „PlayStation Network“ bei „Sony Online Entertainment“ serverius. Taip pat programišiai atakavo Egipto, Alžyro, Irano, Čilės, Kolumbijos ir Naujosios Zelandijos valdžios serverius.

Prieš kelis mėnesius po galingos atakos buvo atjungtas vienas didžiausių žaidimų serverių pasaulyje – „PlayStation Network“. Prieš tai „Anonymous“ ne kartą grasino „Sony“. „Anonymous“ aktyviai dalyvavo kitoje internetinėje dramoje. „Anonymous“ programišiai aktyviai gynė „Wikileaks“ įkūrėją Jullianą Assange’ą ir rengė atakas prieš „PayPal“. Tuomet jie operaciją pavadino „Kerštas už Assange’ą“.

Paaiškės šeštadienį

Vis dėlto skelbiama, kad ne visi „Anonymous“ nariai pritaria „OpFaceBook“ (angl. Operation Facebook). Nepaisydami to, „Anonymous“ atstovai teigia, kad jie yra tinklas, o ne grupė, kuri seka lyderiu. Todėl yra normalu, kad ne visi nariai pritaria paskelbtoms operacijoms.

Ar „Anonymous“ pajėgūs nulaužti „Facebook“, sužinosime tik šeštadienį. Tačiau jau dabar aišku, kad galingiausiam socialiniam tinklui „Facebook“ iššūkį metė ne mėgėjai, o savo srities profesionalai, kurių gretose yra ne vienas savo amatą išmanantis programuotojas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(1)
(0)
(1)

Komentarai (58)