Amerikietis Vikipedijoje padarė milijoną pataisų  (5)

Indianapolio gyventojas Justinas Knappas tapo pirmuoju žmogumi, kuris internetinėje enciklopedijoje "Wikipedia" padarė daugiau kaip milijoną pataisų, praneša leidinys „Gawker“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Redaguoti internetinę enciklopediją J. Knappas pradėjo 2005 metų kovo 6 dieną. Ši data nurodyta jo asmeniniame puslapyje Vikipedijoje, kur jis reiškiasi, pasivadinęs „koavf“. Paaiškėjo, kad J. Knappas  per dieną enciklopedijoje vidutiniškai padaro 385 pataisas (neskaitant pataisų, kurias jis padarė kaip anoniminis vartotojas).

J. Knappui 30 metų, ir jis mokėsi Indianos universitete, kur gavo filosofijos ir politologijos magistro laipsnius. Išsilavinimas lėmė jo interesų ratą: dažniausiai jis pataiso straipsnius apie politiką, filosofiją ir masinę kultūrą.

Atsakydamas į kitų Vikipedijos redaktorių sveikinimus aptarimų puslapyje J. Knappas parašė, kad dalyvauti projekte jį pastūmėjo netikėtas darbo praradimas.

Antruoju pačių produktyviausių angliškosios Vikipedijos redaktorių sąraše – Neilas Edwardsas iš Velso. Jis padarė daugiau kaip 625 tūkst. pataisų. Rusiškojoje Vikipedijoje daugiausiai pataisų yra padaręs „Ilya Mauter“ pasivadinęs vartotojas (125 tūkstančius).

Vikipedija pasirodė 2001 metais. Už informacijos pateikimą enciklopedijoje yra atsakingi redaktoriai savanoriai, kurių skaičius visame pasaulyje - virš 90 tūkstančių. Vikipedija užima penktą vietą pačių lankomiausių tinklalapių sąraše.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(1)
(0)
(1)

Komentarai (5)

Susijusios žymos: