„Canalys“: HP susigrąžino kompiuterių rinkos lyderio poziciją  (0)

Kompanija „Canalys“ pateikė savo vertinimą, kaip atrodė globali kompiuterių rinka 2012 m. I ketvirtyje. Teigiama, jog rinkos lyderio pozicijas vėl susigrąžino kompanija „Hewlett Packard“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Canalys“ pateikiama statistika įdomi tuo, jog joje atsižvelgiama ne tik į stacionarių ir nešiojamų kompiuterių (notebook, netbook), tačiau ir į planšetinių kompiuterių pardavimus.

Taigi per tris pirmus šių metų mėnesius buvo realizuota apie 107 mln. įvairaus tipo kompiuterių, o tai yra maždaug 21 % daugiau, nei per tą patį 2011 m. laiką.

Nešiojamų kompiuterių paklausa išaugo 11 %; stacionarių kompiuterių pardavimai taip pat didėja, bet kiek mažiau – 8 %. Tuo pačiu metu vartotojų susidomėjimas netbookais ir toliau sparčiai mažėjo: tokių įrenginių pardavimai sumenko net 34 %.

Didžiausiu kompiuterių masiniam segmentui tiekėju vėl tapo kompanija Hewlett-Packard, kuri realizavo apie 15,84 mln. įrenginių, o tai sudaro maždaug 14,8 % rinkos.

Kompanija „Apple“, kuri buvo rinkos lydere 2011 m. IV ketvirtyje, nusileido į antrą vietą: per tris mėnesius kompanija pardavė maždaug 15,8 mln. kompiuterių (įskaitant planšetinius), o tai reiškia, kad rinkos dalis sudaro kiek mažiau nei 14,8 %.

Didžiausių kompiuterių tiekėjų penketuke taip pat atsidūrė korporacijos „Lenovo“, „Acer“ ir „Dell“. „Canalys“ analitikai pažymi, jog planšetinių kompiuterių pardavimai per metus šoktelėjo net 200 %: dabar šie įrenginiai sudaro 19 % visų rinkai patiekiamų kompiuterių, skirtų masiniam vartotojų segmentui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: