Kinija pasiruošusi karui su Filipinais  (7)

Kinija ketvirtadienį įspėjo savo gyventojus, jog Filipinuose nesaugu, o valstybinė žiniasklaida skelbė apie karą, nes jau mėnesį tęsiasi konfliktas dėl teritorijos Pietų Kinijos jūroje, praneša AFP.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kinijos kelionių agentūros informavo vyriausybės nurodymu sustabdžiusios keliones į Filipinus, o Pekino ambasada Maniloje patarė piliečiams likti namuose prieš planuojamus protestus. „Jeigu įmanoma, venkite eiti iš namų, o jei ne, tai neikite vieni. Jeigu susidursite su demonstracija, pasitraukite iš teritorijos“, – teigė ambasados patarėjas. Vyriausybės kontroliuojama žiniasklaida Kinijoje įspėjo, jog šalis yra pasiruošusi karui, kad būtų išspręstas konfliktas, kuris kilo balandžio 8 dieną prie šiaurės vakarinės Filipinų pakrantės esančio Skarboro rifo. Incidentas įvyko, kai Filipinų laivo įgula pamėgino sulaikyti kinų žvejų škuną, išmetusią inkarą rajone, dėl kurio ginčijasi abi valstybės. Tačiau tam sutrukdė du atplaukę Kinijos laivai.

Skarboro rifas, prie kurio buvo pastebėta Kinijos škuna, yra Filipinų teritorijos dalis, ir šalis gina jo priklausomybę. Kinijos laivų įgula taip pat liepė filipiniečiams pasitraukti iš rifo, tvirtindama, kad tai – Kinijos suvereni teritorija.

"Mes nesitrauksime iš savo teritorijos", - sakė Filipinų karinio jūrų laivyno vadas viceadmirolas Aleksanderis Pama (Alexander Pama).

Kinija ketvirtadienį į konfliktinę Pietų Kinijos jūros teritoriją pasiuntė trečią savo laivą po konfrontacijos su Filipinų karinių jūrų pajėgų laivu, skelbia "Associated Press".

Filipinų užsienio reikalų ministras Albertas del Rozarijus (Albert del Rosario) teigė išsikviesiantis Kinijos ambasadorių paaiškinti trečio kinų laivo atvykimą į Skarboro rifą. Be kita ko, ministras tikriausiai dar šią savaitę tęs diskusijas su ambasadoriumi dėl šios aklavietės.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (7)