Kinijoje formuojama kibernetinė kariuomenė  (3)

Jau suburtas pirmasis 30 žmonių padalinys. Kinijos valdžia teigia, kad jo užduotis bus tik internetinės erdvės saugumo užtikrinimas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gynybos ministerijos atstovai teigia, kad programišiai ir įsilaužėliai kelia pavojų ir visuomeninėms, ir karinėms šalies institucijoms. Kadangi Kinijos „online“ erdvė nėra tinkamai apsaugota, buvo pasamdyti atitinkami specialistai. Pabrėžiama, kad toks sprendimas yra laikinas ir nekelia grėsmės kitoms šalims. Vakaruose tokie veiksmai sukėlė įtarimų. Manoma, kad išlaidos kibernetinei kariuomenei siekia milijonus JAV dolerių, o valdžios siekiai nėra taikūs. Kol kas situacija į kibernetinį karą nepanaši. Tačiau vasarį antivirusinės programinės įrangos gamintoja „McAfee“ teigė, kad kinų įsilaužėliai prasibrauna į naftos gigantų kompiuterines sistemas ir vagia finansinius dokumentus bei kitą konfidencialią informaciją.

Kinijos valdžia teisinasi, kad šalies IT specialistų galimybės gana ribotos ir Vakarai jas pervertina. Manoma, kad kibernetinė kariuomenė gali vykdyti ir cenzūrą internete, sustiprindama „Didžiąją kinų ugniasienę“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT bazė
(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)