„Nokia Tiviti 9210“: planšetės su „Windows 8“ koncepcija  (7)

Kompanija „Nokia“ vis dar mano, jog su jos planšetinio kompiuterio pasirodymu jai labai skubėti nereikia, tačiau šio prekės ženklo gerbėjai yra visiškai kitos nuomonės. Vienas entuziastų, portalo „Neowin“ atstovas Andy Weir pasiūlė variantą, kaip galėtų atrodyti tokio tipo įrenginys.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Neracionalu apsiriboti bendradarbiavimu su „Microsoft“ tik išmaniųjų telefonų srityje, ypač, jei programinės įrangos gigantas pradės planetinių kompiuterių rinkos užkariavimą su „Windows 8“. Tuo tarpu „Nokia“ turi viską, kas būtina, tokio įrenginio debiutui: firminį dizainą, kurį įkūnija išmanieji „Lumia 800“ ir „Lumia 900“. Taip atsirado suomiškojo planšetinio kompiuterio „Nokia Tiviti 9210“ koncepcija. Įrenginys dirba su dviejų branduolių 1,5 GHz „Qualcomm Snapdragon S4“ mikroprocesoriumi, operacine sistema „Windows 8 RT“ (versija, skirta ARM platformai). Firminė grafinė sąsaja „Metro“, žaidimai, programos ir vaizdo medžiaga galės pasinaudoti 10,1" įstrižainės 1920×1080 raiškos „Super IPS+ LCD ClearBlack“ ekrano paslaugomis. Aišku, ekranas apsaugotas „Gorilla Glass 2“ stiklu. Taip pat įdiegta 1 GB operatyvios atminties, 32 arba 64 GB talpos duomenų kaupiklis, baterijos talpa 7700 mAh (galima dirbti iki 12 val.), tuo tarpu svoris siekia vos 575 gramus.

Niekur nedingo ir integruota 8 MP raiškos kamera, kuri galingu procesoriumi palaiko filmavimą Full HD (30 FPS) režimu; priekyje įdiegta 2 MP raiškos kamera, skirta vaizdo skambučiams. Planšetinis kompiuteris palaiko praktiškai visas standartines sąsajas ir protokolus, tarp kurių Wi-Fi, Bluetooth 4.0, 4G LTE ir DLNA, yra microUSB lizdas ir 3,5 mm jungtis ausinėms.

Koncepto „Nokia Tiviti 9210“ autorius panorėjo, jog planšetinio kompiuterio komplekte būtų pilnas sensorių rinkinys: akselerometras, giroskopas, atstumo daviklis, taip pat navigacinės mikroschemos GPS ir GLONASS. Aišku, malonia staigmena yra ir gana plonas korpusas – 8,8 mm. Belieka laukti, kol suomių dizaineriai ir inžinieriai įsiklausys į šio koncepto autoriaus nuomonę ir išpildys viską praktikoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (7)