„Apple“ patentų įdomybės: korpusas be siūlių ir distancinio valdymo pultelis  (14)

Tapo žinoma nauja informacija apie kompanijos „Apple“ patentus, paduotus registruoti JAV patentų ir prekių ženklų biurui. Pastarieji dėl savo „naujumo“ turėtų sulaukti tikrai daug komentarų, tačiau jei patentai sugalvoti, matyt, tam buvo priežasčių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Taigi pradėkime nuo patento, kuris aprašo naują korpusų įvairiems įrenginiams gamybos proceso tipą. Šį kartą „Apple“ mums siūlo korpusus, kurie neturės jokių siūlių, kadangi jos dings, panaudojus suvirinimą ultragarsu, kartu panaudojant metalinę foliją. Toks būdas turi gana daug privalumų, iš kurių galima paminėti, pavyzdžiui, galimybę suvirinti metalus ir nemetalus. Nuotraukoje, publikuotoje interneto portale „Patently Apple“, parodytas „etaloninio“ įrenginio surinkimo procesas (pirmoji iliustracija). Iš pradžių formuojamas „pagrindas“, į kurį talpinamas elektroninis turinys, vėliau prie pagrindo privirinama viršutinė korpuso dalis. Vėliau atliekamas mechaninio apdorojimo ir korpuso apdailos procesas, kurio metu įrenginys įgauna dizainerio numatytą formą. Galiausiai trečiojo etapo metu įrenginys laminuojamas korpusą apsaugančiomis medžiagomis. Taip iš gamyklos atvyksta produktas, kuris neturi matomų siūlių tarp detalių. Beje, paraiška patentui gauti buvo paduota dar 2010 metų IV ketvirtyje, tačiau apie šio metodo panaudojimą serijiniuose modeliuose kol kas nieko nežinoma. Aišku, žinant „Apple“, kuri mėgsta viską, kas naujausia ir moderniausia, tokių įrenginių pasirodymas rinkoje visai tikėtinas. Ekspertai vėlgi pliekia tokį „Apple“ patento „naujumą“ piktais liežuviais, ir sunku su jais nesutikti. Suvirinimas ultragarsu žinomas tikrai seniai. Ir kas turi senus juostinius magnetofonus su atitinkamomis kasetėmis, gali tuo įsitikinti. Štai kompanija „Sony“ dar XX a. 10 dešimtyje rinkai pateikė garso kasetes „Sony Metal-XR“, kurių korpusai taip pat būdavo suvirinti tokiu būdu, kokį užpatentavo „Apple“. Ir ne vienintelė „Sony“: tą patį darė „Maxell“ bei TDK. Taigi panašu, jog dabar dėl patentinių karų tenka patentuoti viską, kas akivaizdu, bet neužpatentuota. Ir tai turėtų įrodyti ir dar vienas „Apple“ patentas.

Patentas šiuolaikinių technologijų fone atrodo neįtikėtinai paprastas – distancinio valdymo pultelis, kuris tvirtinamas ant automobilio vairo. Ant įrenginio korpuso išdėstyti elementai, kurie primena firminį „Apple“ ratuką „click wheel“, kurį gerai pažįstame iš grotuvų serijos „iPod“.

Portalas „Patently Apple“ patikslina, jog pastarasis pultelis gali būti naudojamas mobiliųjų multimedijos įrenginių valdymui. Miniatiūrinis jutiklinis ekranas leidžia atlikti operacijas, kuriomis valdoma muzika arba video. Tokio įrenginio prijungimas greičiausiai yra bevielis, kadangi kabelio naudojimas, natūralu, sukeltų nepatogumų vairuojant. Įdomu tai, jog vienu iš patente nurodytų autorių nurodytas vyriausiasis dizaineris iš kompanijos „Frog Design“. Pastaroji jau seniai bendradarbiauja su „Apple“, pradedant nuo to momento, kai „Frog Design“ menininkai sukūrė kompiuterio „Apple IIc“ korpusą (tai buvo ketvirtasis serijos „Apple II“ modelis).

Tačiau distancinio valdymo pultelis skirtas multimedijos įrenginiams valdyti ant automobilio vairo – ar tai tikrai tas išradimas, kurio dar niekas nenaudojo/nesugalvojo iki šiol? Kas domisi automobiliais ir jiems skirtais aksesuarais, turbūt, išvardins ne vieną tokį „Apple“ patentą „pažeidžiantį“ aksesuarą. Ką gi, tikėkimės, jog pati kompanija artimiausioje ateityje pateiks tokią patentavimo strategiją paaiškinančių užuominų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (14)

Susijusios žymos: