"Nokia" nutraukia pigiems telefonams skirtos OS "Meltemi" projektą  (3)

Kompanija "Nokia" kartu su kitais smulkesniais projektais greičiausiai uždarys ir projektą kodiniu pavadinimu "Meltemi", kurio rėmuose buvo planuojama sukurti operacinę sistemą, skirtą biudžetiniams mobiliems telefonams, praneša interneto portalas "The Verge".


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie "Meltemi" projektą tapo žinoma 2011 metų rugsėjo mėnesį. Tuo metu buvo manoma, jog operacinė sistema gaus "Linux" branduolį ir pilnavertį sensorinių ekranų palaikymą. Platforma turėjo pakeisti dabartinę S40, kuri naudojama vidutinės klasės "Nokia" telefonuose.

Vis tik prieš kelias dienas "Nokia" pranešė apie kompleksinę reorganizaciją: iki 2013 metų pabaigos darbo neteks dar maždaug 10 tūkst. kompanijos darbuotojų, taip pat bus uždarytos įmonės Suomijoje, Vokietijoje ir Kanadoje, taip pat dalinai nutrauktos ir kai kurios mokslinės iniciatyvos.

Pranešdamas apie būsimus pokyčius, "Nokia" generalinis direktorius Stephen Elop gana aptakiai palietė ir projekto "Meltemi" temą. „Mes nenaudojome šio termino viešai, todėl negalime pateikti komentarų apie šią iniciatyvą. Tačiau dabartiniai reikalai klostosi taip, jog kai kurie specifiniai inžineriniai projektai turi būti uždaryti“, – teigė Nokia vadovas.

Ekspertų ir analitikų teigimu, "Nokia" galvos pareiškimai nurodo, jog "Meltemi" iniciatyva bus arba visiškai nutraukta, arba atidėta iki geresnių laikų, kurių sulaukti greitu metu, deja, didelių vilčių nėra: finansinė suomių korporacijos situacija prastėja diena iš dienos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: