„Facebook“ įsigijo „Face.com“ veidų atpažinimo technologiją  (0)

Interneto portalas „TechSpot“ praneša, jog „Facebook“ iš kompanijos „Face.com“ įsigijo veidų nuotraukose atpažinimo technologiją. Sandorio suma neatskleidžiama, tačiau anksčiau sklandė gandai apie 100 mln. JAV dolerių. Taip pat reikėtų pažymėti, jog tai yra pirmasis „Facebook“ įsigijimas po viešojo akcijų platinimo (IPO).


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Face.com“ buvo įkurta dar 2007 m. Tel Avive (Izraelis) ir nuo pat savo veiklos pradžios specializavosi atvaizdų atpažinimo fotografijose srityje. Kompanija jau spėjo išleisti savo programą KLIK, skirtą išmaniesiems telefonams, ir leidžia automatiškai pažymėti savo draugus į „Facebook“ įkeltose fotografijose. Kai kurių šaltinių teigimu, KLIK šiuo metu naudoja apie 40 000 aktyvių vartotojų.

Iki šiol neaišku tik vienas momentas – anksčiau į šią izraeliečių kompanija buvo investavusi Rusijos paieškos tarnyba „Yandex“ – maždaug $4,3 mln. JAV dolerių injekcija reiškė, jog buvo įsigyta 18,4 % „Face.com“ akcijų dalis. Kompanija kol kas apie jokią išpirką nepranešė, tačiau tikėtina, jog tai įvyks greitu metu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: