"Mozilla" kuria "iOS" įrenginiams skirtą naršyklę "Junior" (Video)  (0)

"Mozilla" bendruomenė pademonstravo ankstyvąją eksperimentinės naršyklės "Junior" versiją, kuri skirta mobiliesiems įrenginiams, dirbantiems su "Apple" operacine sistema "iOS", praneša interneto portalas "PCWorld".


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pažymima, jog dėl tam tikrų "Apple" ribojimų bei reikalavimų, kurie susiję su ekosistema "iOS", "Mozilla" programuotojai negalėjo naudoti varikliuko "Gecko", kuris naudojamas naršyklėje "Firefox".

Prezentacijoje, kurią galite matyti žemiau esančiame video, buvo papasakota apie navigaciją naršyklės "Junior" pagalba, o kaip pavyzdys buvo pasirinktas planšetinis kompiuteris "iPad". Puslapio šonuose vaizduojami du virtualūs mygtukai: strėlytė iš kairės leidžia grįžti į prieš tai buvusį langą, o pliusas iš dešinės atidaro naują langą populiarių ir neseniai lankytų puslapių miniatiūromis, paieškos sistemos eilute ir virtualia klaviatūra.

Be to, navigaciniai mygtukai iš šonų gali suteikti prieigą ir prie pagalbinių valdymo elementų, skirtų puslapių atnaujinimui, navigacijai į priekį, spausdinimui ir t.t.

Pranešama, jog "Mozilla Junior" palaikys darbą su keliais vartotojų profiliais. Aišku, kol kas projektas yra tik prototipo stadijoje; kada pasirodys pirma vieša naujos interneto naršyklės versija, kūrėjai pasakyti atsisakė. Reikia suprasti, kad dar anksti apie tai kalbėti.


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: