„Samsung“ tvirtina, jog 10 colių planšetinį kompiuterį sukūrė anksčiau nei „Apple“  (6)

„Apple“ ir „Samsung“ kovos teismuose dėl išmaniųjų telefonų ir planšetinių kompiuterių dizaino elementų pasiekė tokią stadiją, kai nebegalima nuslėpti nuo visuomenės tam tikrų kompanijų gyvenimo pusių, kurios priešingu atveju niekada nebūtų atskleistos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Slapti dokumentai ir tarnybiniai susirašinėjimai tampa įrodymais teisme, ir kiekviena nauja teisminio proceso diena atveria vis įdomesnius faktus.

Kompanija „Samsung“, portalo “CNet“ teigimu, jau „prisikalbėjo“ iki tokio lygio, jog pretenduoja į titulą gamintojo, kuris pirmasis sugalvojo 10″ įstrižainės ekraną turintį planšetinį kompiuterį. „Samsung“ vyriausiasis dizaineris Chin Su Kim teisme pareiškė, jog dar 2010 metų sausio pradžioje kompanijoje buvo aptarinėjamas planšetinio kompiuterio prototipas, kuris gautų 10,1″ ekraną. Kompanija „Apple“ savo pirmosios kartos „iPad" pristatė tik tų metų sausio 27 d., o pardavimai apskritai prasidėjo tik balandį.

Pagrindiniai „Apple“ kaltinimai „Samsung“ adresu, kalbant apie planšetinių kompiuterių dizainą, remiasi patentu, kuris gina kompanijos iš Kupertino teisę gaminti stačiakampio formos planšetinį kompiuterį su plokščiu ekranu ir suapvalintais korpuso kampais. „Samsung“ atstovų teigimu, plokščias 10,1″ dydžio ekranas buvo pasirinktas dėl technologinių motyvų, kadangi toks dydis leidžia gauti optimalų kiekį ekranų iš vienos matricoms gaminti skirtos plokštelės. Savo ruožtu, plokščias ekranas neleidžia netiksliai identifikuoti prisilietimus. Ekrano rėmelio forma turi funkcionalią paskirtį – ji apsaugo ekraną nuo mechaninių pažeidimų, šiuo atveju primindama automobilio bamperį. Kitais žodžiais tariant, eilinius „Apple“ kaltinimus kompanijos „Samsung“ atstovai laiko nepagrįstais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (6)