Našumo testas atskleidė "iPhone 5" procesoriaus tipą  (12)

Prieš išmaniojo telefono "iPhone 5" debiutą ir iš karto po jo pasirodė galybė spekuliacijų, koks gi iš tikrųjų procesorius yra įdiegtas naujame "Apple" išmaniajame telefone. Prezentacijos metu buvo tiesiog pranešta, jog jis vadinasi A6, tačiau jokių tikslesnių specifikacijų nebuvo pateikta.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nors ir taip aišku, kad tai ARM architektūros procesorius, tačiau koks? Ir ar smarkiai padidėjo sparta, lyginant su pirmtaku A5? Matyt, dabar jau galima pateikti atsakymą į šiuos klausimus. Kompanijos "Primate Labs", kuri yra populiaraus spartos matavimo testo "Geekbech" kūrėja, interneto puslapyje pasirodė naujojo "iPhone 5" testo rezultatai, ir jie, reikia pripažinti, palieka tam tikrą įspūdį, nors... Spręskite patys.

iPhone 5 surinko 1601 balą (tiesa, vėliau pasirodė ir rezultatas su 1645 balais). Taip pat paaiškėjo, kokį procesorių jis naudoja. Tai dviejų branduolių ARMv7, kurios autorė yra pati "Apple". Procesorius testų metu dirbo 1,02 GHz taktiniu dažniu. Kartu nurodoma, jog penktos kartos "iPhone" turi 1 GB operatyviosios atminties (nors šį faktą jau žinojome iš anksčiau). Nors tai nėra oficialus testas, tačiau įrenginio specifikacijos tikrai vertos dėmesio. Tačiau sugrįžkime prie testo: ką mums rodo surinktų balų skaičius?

Jei tai iš tikrųjų yra "iPhone 5" testas, reikia pripažinti, jog nežiūrint į tai, kad "Apple A6" turi du, o ne keturis branduolius (kaip buvo manoma anksčiau), naujasis procesorius savo sparta lenkia visus "Apple" įrenginius su operacine sistema "iOS", antra vertus, vis tik nesugeba aplenkti "Samsung Galaxy S III" (nors dvikovoje su "HTC One X", "One S" bei "Google Nexus 7" stebimas apylygis rezultatas).

Palyginimui: "iPhone 4S" rezultatas tame pačiame teste "GeekBech" sudaro 631 balą, o naujojo planšetinio kompiuterio "iPad 3" su procesoriumi A5X – 734 balus. "Apple" prezentacijoje žadėjo, jog naujasis procesorius bus dvigubai spartesnis už A5, ir, matyt, neapgavo.

 

FACEIT.LT – IT Naujienos
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (12)

Susijusios žymos: