"Nokia" paaiškino, kaip veikia jos telefonų bevielė įkrova (Video)  (5)

„Nokia Lumia 920“ ir „Lumia 820“ yra du iš netrukus prekyboje pasirodysiančių įvairių gamintojų „Windows Phone 8“ įrenginių gamos, tačiau vieninteliai, kurie turės bevielio įkrovimo galimybę. Kaip jau tikriausiai girdėjote, „Lumia“ naudos induktyviąją bevielę įkrovą. Jei įdomu, kaip ji veikia, „Nokia“ visą šio proceso technologiją paaiškino savo tinklaraštyje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iš esmės, energijos mainai tarp energijos šaltinio ir įrenginio baterijos tampa įmanomi dėl dviejų perdavimo ričių – viena yra įkrovimo kilimėlyje, kita – ant galinės telefono korpuso dalies.

Perdavimo ritė įkroviklyje generuoja magnetinį lauką, kuris ir naudojamas įrenginiui įkrauti. Sugeneruotas magnetinis laukas savo ruožtu indukuoja elektros srovę priimančiojoje vidinėje telefono ritėje. Ši srovė ir naudojama akumuliatoriui įkrauti. „Nokia naudoja „Qi“ pasaulinį standartą, todėl tai bus suderinama visame pasaulyje. „Nokia“ ištobulino įkrovos kilimėlį, todėl dabar net 80% jo yra aktyvus ir jums pernelyg nereikės jaudintis, kiek tiksliai padėjote telefoną ant kilimėlio paviršiaus.

Liūdna, bet atrodo, kad vienu metu su vienu įkrovos kilimėliu galėsite krauti tik vieną telefoną, taigi jeigu jau planuojate su vienu kilimėliu krauti visus savo telefonus vienu metu, tam galimybės neturėsite. Įkrovos kilimėliai bus parduodami atskirai nuo telefonų. Kaip naudotis tokia belaide baterijos įkrova žiūrėkite tolesniame video:


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Mobili.lt
Mobili.lt
Autoriai: Viktorija Skučaitė
(0)
(0)
(0)

Komentarai (5)