Steve Wozniak papasakojo, ką jis keistų kompanijoje "Apple"  (4)

Steve Wozniak daugeliui IT industrija besidominčių žmonių pristatyti nereikia, o tie, kurie jo nepažįsta, pristatysime – tai vienas iš kompanijos "Apple" įkūrėjų. Būtent jis kuravo pirmųjų „obuolinių“ kompiuterių aparatinę dalį, tačiau iki kaulų smegenų būdamas inžinierius, jis stengėsi laikytis kuo toliau nuo kompanijos valdymo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Popieriuje vis dar išlikdamas "Apple" darbuotoju, S. Wozniak visiškai nedalyvauja kompanijos veikloje. Vis tik daugeliui įdomu, ką jis norėtų pakeisti dabartinėje "Apple", ir būtent tokie klausimai buvo nagrinėjami portalo "Slashdot" žurnalistų. Šio tinklapio lankytojams buvo sudaryta galimybė klausinėti vieno iš "Apple" įkūrėjų visko, ko jie panorės. Pažvelkime į atsakymus, juk smalsu, ar ne taip?

Taigi Steve Wozniak mano, jog "iTunes" grotuvas turėtų būti prieinamas ir "Android". Argumentacija paprasta: „Tikrasis Apple pakilimas prasidėjo nuo iTunes ir iPod“, – teigė jis. „Jei prisimenate, mes perkėlėme iTunes į Windows. Tad kodėl gi neperkėlus iTunes į Android? Aš myliu Apple produktus ir iTunes, ir noriu, kad iTunes būtų mano Android produktuose“.

Steve Wozniak požiūris į patentinius karus jau žinomas – jis jų nemėgsta. Štai ką jis mano šiuo klausimu.

Aš norėčiau, jog vietoj visų tų bylinėjimųsi Apple nusiramintų ir užsiimtu abipusių licencijavimu su kitais rinkos žaidėjais. Jos [kitos kompanijos] sugalvojo daugybę gerų galimybių, kurios neapsunkina vartotojo sąsajos. Pavyzdžiui, rankos mostas, norint gauti ekrano nuotrauką. Aš norėčiau, jog mano iPhone  leistų daryti viską, kas tik įmanoma, net jei tai kažkas sugalvojo anksčiau“.

Dideli telefonų ekranai taip pat žavi S. Wozniak‘ą.

Per pastaruosius keletą metų aš matau vieną mažą ekraną didelių jūroje, ir man, kaip ir daugeliui kitų, matyt, atrodo, jog dideli ekranai yra geresni, nei maži. Galite apkaltinti mane atsikalbinėjimu, tačiau man atrodo, jog tai yra viena iš Apple klaidų. iPhone nėra blogesni už kitus išmaniuosius telefonus ir kainuoja tiek pat, kiek ir kiti. iOS nėra blogesnis už Android. Ir viena, ir kita sistema galima naudotis. Aš niekada to nesakiau apie Windows. Taigi galbūt būtent čia slypi priežastis, kodėl iPhone pardavimai auga ne taip, kaip norėtųsi“.

Taip pat jis pažymėjo, ką "Apple" reikėtų daryti po Steve Jobs „pasitraukimo“ (bent jau užsiminė): „Kai Steve Jobs sugrįžo į Apple, mes perėjome per periodą, kai jauni žmonės tapo talentingais vadovais. Man rodos, jog reikėtų tai padaryti vėl“.

Steve Wozniak pasisakė ir apie "Open Source" programinę įrangą.

Teisingos nuomonės šiuo atveju būti negali. Aš linkstu atvirumo pusėn. Aš tikiu, jog galima sukurti geriausius novatoriškus produktus, net jei jie yra atviri. Tačiau aš galiu klysti. Open Source produktai turi tendenciją sudėtingėti. Aš  spėju, jog 80% mūsų visų esame technofobai, kurie baiminasi pripažinti, kiek mažai mes žinome. Ir aš pirmiausia kalbu apie mūsų mamas ir tėčius. Apple jiems yra „tylus uostas“, neleidžiantis susipainioti [naujose technologijose]“.

Galiausiai kaip gi buvo galima praleisti klausimą apie tai, ar tik neketina Steve Wozniak grįžti dirbti į "Apple".

Apple labai sudėtinga. Man asmeniškai patinka paprastumas. Man patinka daryti tai, ką aš moku daryti, ir tai yra technologijos. Tiesą sakant, man neatrodo, jog aš technologijose susigaudau geriau, nei kas nors kitas, skaitantis šias eilutes. Steve Jobs turėjo pašaukimą plėtoti projektus ir juos įtakoti. Jei kur nors Apple būtų kažkas, su kuo aš susidoročiau geriau, nei kažkas kitas, aš tučtuojau imčiausi to reikalo, juk Apple visuomet mano širdyje buvo pirmoje vietoje“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (4)

Susijusios žymos: