"Sharp" pristatė 6,1 colio įstrižainės 2560×1600 raiškos ekraną  (3)

Panašu, jog japonų kompanija "Sharp" nusprendė pasiekti telefonams ir planšetėms skirtuose LCD ekranuose esančių taškų tankio rekordą. Kitaip sunku paaiškinti neseniai pademonstruotą 5“ įstrižainės ekraną, kurio raiška siekia 1920 x 1080 taškų, o taip pat dar didesnės raiškos ekraną, pademonstruotą parodoje CEATEK 2012.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kalbama apie 6,1“ įstrižainės ekraną, kuriame taškų tankis siekia tikrai fenomenalų rodiklį – 498 ppi (taškų viename colyje). Be jokios abejonės, tai yra aukščiausias rodiklis tokio tipo LCD ekranuose. Įdomu, ar kuris nors gamintojas ryšis sukurti 6,1“ ekraną turinį planšetinį kompiuterį ar išmanųjį telefoną, o galbūt tokie ekranai skirti kitoms sritims, tokioms kaip automobilių elektronika ir pramogų sistemos?

Minėtas 6,1“ įstrižainės IGZO technologijos pagrindu gaminamas ekranas pasižymi tikrai milžiniška raiška – 2560 x 1600 taškų, kurią mes labiau įpratę matyti 30“ įstrižainės ekranus turinčiuose monitoriuose. 498 ppi rodiklis beveik pusantro karto viršija šiuolaikinių išmaniųjų telefonų–flagmanų rodiklius, kuriuose jau dabar labai sunku plika akimi įžvelgti taip vadinamą pikselį - pavienį rodomą vaizdą sudarantį tašką. Matyt, 6,1“ įstrižainės ekranas bus skirtas naudoti didelio vaizdo tikslumo reikalaujančiuose gaminiuose.

Apskritai įdomu bus pamatyti, ar lenktynės dėl taškų tankio tęsis, o galbūt ties 500 ppi riba elektronikos industrija apsiramins? Aišku tik viena – jei tik reikės, japonai pasiryžę pagaminti ir dar didesnį taškų tankį turinčius LCD ekranus.

FACEIT.LT – IT Naujienos
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)