TSMC gali tapti vieninteliu 20 nm "Apple" mikroprocesorių gamintoju  (0)

Tyrimų kompanija "Citigroup Global Markets" mano, jog Taivano kontraktinis mikroschemų gamintojas TSMC taps vieninteliu naujos kartos 20 nm "Apple" procesorių tiekėju per artimiausius kelerius metus. Analitikai taip pat tvirtina, kad "Apple" priėmė sprendimą savo naujuose projektuose naudoti 20 nm keturių branduolių SoC mikroschemas, o TSMC jau pasiekė neblogų rezultatų, įsisavinant 20 nm technologinį procesą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Citigroup Global Markets kompanijos analitikas J.T. Hsu nurodo, kad Apple savo galimų partnerių TSMC 20 nm technologiją ėmė tikrinti dar šių metų rugpjūčio mėnesį, tuo tarpu lapkričio mėnesį bus bandoma pradėti pirmąją bandomąją gamybą. Jei tikėti prognozėmis, masinė gamyba gali prasidėti ne anksčiau kaip 2013 m. IV ketvirtyje – tokiu būdu, didėja tikimybė, kad TSMC savo gamybinių pajėgumų plėtrai 2013 – 2014 m. laikotarpiu padidins iki $11—12 mlrd.

Manoma, kad "Apple" intensyviai darbuojasi prie savo 4 branduolių procesorių projekto, kuris buvo pradėtas dar tolimais 2010 m., kai įsigyta mikroschemų kūrėja – kompanija "Intrincity". Prieš tai, kai pasikeitė jos šeimininkai, kompanija "Intrincity" pristatė savo projektus daugiabranduolių mikroschemų srityje.

Kontraktai su "Apple" gana dažnai tampa kritikos objektu, kadangi kompanija iš Kupertino visuomet stengiasi sudaryti sutartis, kurios lemia, kad partneriai sutinka su labai maža pelno marža. Tai gali būti viena iš priežasčių, kodėl TSMC ne itin aktyviai kovoja dėl to, kad gautų užsakymus Apple mikroschemų gamybai – šiandien 45 nm ir 32 nm "Apple" procesorių A6, A5 ir A5X gamyba užsiima didžiausias priešas – P. Korėjos kompanija "Samsung".

Vis tik analitikas J.T. Hsu prognozuoja, jog 4 branduolių "Apple" procesorių savikaina (apie $15) gali būti apie 10% mažesnė, jei kompanija iš Kupertino remsis taivaniečių tiekimo grandine, kuri apjungia TSMC, "Advanced Semiconductor Engineering" (ASE) ir "Kinsus Interconnect Technology". Analitikas mano, jog aukštesnė "Apple" procesorių gamybos savikaina "Samsung" fabrikuose  – tai neefektyvaus gamybos organizavimo iš korėjiečių pusės pasekmė.

Šiuo metu TSMC yra tik pradiniame 20 nm technologijos įsisavinimo etape, tačiau kompanija jau žada esminių patobulinimų, perėjus prieš pažangaus technologinio proceso: „20 nm TSMC technologija gali padidinti produktyvumo lygį maždaug 30%, 1,9 kartų didesnį tranzistorių tankį arba 25% energijos suvartojimo sąnaudų mažėjimą, lyginant su 28 nm normomis. 20 nm TSMC technologija bus naudojama plataus spektro produktų gamyboje, pradedant planšetiniais kompiuteriais bei išmaniaisiais telefonais ir baigiant asmeniniais kompiuteriais bei serveriais“.

FACEIT.LT – IT Naujienos
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(1)
(0)
(0)

Komentarai (0)