AMD prarado dar daugiau rinkos "Intel" atžvilgiu  (0)

Visai neseniai viešai buvo atskleisti x86 architektūros procesorių pardavimų skaičiai trečiajame šių metų ketvirtyje. Juos sudarė rinkos tyrimų bendrovė „Mercury Research“, o žiūrint į skaičius, labiausiai nepasisekė AMD, kurie prarado dar daugiau rinkos „Intel“ atžvilgiu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prieš metus bendra AMD rinkos dalis sudarė 18.8 procentus, tačiau praėjusį ketvirtį kompanija turėjo tenkintis jau sumažėjusia 16.1 procento rinkos dalimi. „Intel“, kaip nesunku suprasti, dėl to padidino savo bendrąją rinkos dalį nuo 80.6 procentų iki 83.3 procentų.

Kad ir kaip ten bebūtų, net kompanija „Intel“ neturi kuo džiaugtis, nes bendri x86 architektūros procesorių pardavimai trečiajame šių metų ketvirtyje buvo netgi 8.6 procentais mažesni, nei lygiai tokiu pačiu metu prieš metus. Asmeninių kompiuterių taip pat buvo parduota mažiau.

Planšetinių kompiuterių rinka, tuo tarpu, išgyvena „aukso amžių“. Pasak „IDG News“, lyginant su praėjusių metų trečiuoju ketvirčiu, šių metų trečiajame ketvirtyje minėtų įrenginių pardavimai augo net 49.5 procentais. Praktiškai visus šiuos įrenginius varo ARM architektūros procesoriai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technews.lt
Technews.lt
(13)
(0)
(19)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: