Kaipgi šiemet atrodo internetas?  (1)

Veikiausiai daugeliui iš jūsų įdomu, kaip atrodo internetas kalbant apie tai, kiek vartotojai parsisiunčia duomenų, kaip tai jie daro ir per kokius tinklus. Į šį klausimą panoro atsakyti rinkos tyrimų kompanija „Sandvine“, kuri pateikia tikslius duomenis apie JAV rinką.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Teigiama, jog plačiajuostį arba šviesolaidinį internetą turintys JAV gyventojai prieš metus vidutiniškai „sunaudodavo“ 23GB informacijos per mėnesį, kai dabar – 51GB, kas yra netgi 120 procentų daugiau. „BitTorrent“ tinklų pralaida taip pat didėjo net 40 procentų.

Nepaisant visko, „BitTorrent“ yra gana „mažas žaidėjas“, kai mes pradedam kalbėti apie visą parsiųstų duomenų kiekį JAV rinkoje „geruoju laiku“. Čia „BitTorrent“ tėra atsakinga vos už 10 procentų duomenų, įprastos interneto svetainės 12 procentų, „YouTube“ 13 procentų, o „Netflix“ tinklas, JAV ir Skandinavijoje leidžiantis patogiu laiku žiūrėti filmus ir serialus interneto pagalba, net už 29 procentus bendro srauto.

Visgi mes turime keletą įdomių skaičių ir ne tik apie JAV rinką. Štai Azija yra lyderė kalbant apie mobiliojo interneto „sueikvojimą“, kuris vidutiniškai yra 659MB. Europiečiai, tuo tarpu, pasak „Sandvine“, labai mėgsta mobiliais tinklais žiūrėti video įrašus „YouTube“ portale.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(18)
(0)
(13)

Komentarai (1)