"Facebook" atsisako demokratijos: socialinio tinklo nariai nebegalės balsuoti dėl taisyklių pakeitimų  (0)

Galbūt jūs to ir nežinojote, tačiau iki trečiadienio kiekvienas „Facebook“ narys turėjo balsavimo teisę. Didžiausia virtuali pasaulio bendruomenė, milijardą narių vienijantis socialinis tinklas nuo šiol atsisako demokratijos ir pereina prie savotiško "oligarchinio" modelio.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tinklalapis leisdavo savo nariams balsuoti dėl įvairių jo dokumentų – taisyklių, kuriomis remdamasis „Facebook“ valdo narių suteikiamą informaciją ir privatumą. Tačiau paskutinį kartą dėl to balsavo taip mažai socialinio tinklo narių, kad JAV prezidento rinkimai (kuriuose dalyvavo apie 40 proc. rinkėjų) atrodo lyg aktyvumo triumfas.

Birželį kompanija pasiūlė dvi alternatyvias informavimo apie teises ir atsakomybes pranešimo versijas bei skyrė savaitę balsavimui, kuri iš jų yra geresnė. Savo nuomonę išreiškė vos 342,6 tūkst. žmonių – maždaug vienas iš 2,6 tūkst. narių arba 0,038 proc. tuometinės „Facebook“ populiacijos.

Taigi nuo šiol „Facebook“ leis nariams tik komentuoti siūlomus pakeitimus, tačiau ne už juos balsuoti, praneša Mashable.com.

„Balsavimo mechanizmas, kuomet sistema vertina komentarų skaičių, lėmė, kad atsižvelgiama į jų kiekį, bet ne kokybę, – sakė „Facebook“ viceprezidentas Elliotas Schrage‘as. – Taigi mes atsisakome balsavimo komponento ir vietoje to atsižvelgsime į naudingus pastebėjimus.“

Žinoma, tikrąją valdžią kompanijoje turi jos vadovai ir akcininkai. Tačiau pati galimybė balsuoti, nors nebuvo itin populiari, suteikė svetainei patikimumo. Taigi kai „Facebook“ planuos didelius pokyčius, kurie nepatiks vartotojams, šie turės viena priemone mažiau savo nepasitenkinimui išreikšti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(6)
(0)
(14)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: