2013 m. serveriuose debiutuos kinų sukurtas "Loongson" mikroprocesorius  (0)

Bent kažkiek besidomintys kompiuterių industrija vartotojas turėtų žinoti, kad stacionarių kompiuterių ir mobiliųjų įrenginių rinkoje karaliauja dvi mikroprocesorių architektūros ir jas atstovaujančios kompanijos – "Intel" ir ARM. Vis tik kaip ir kitose šakose, taip ir čia madų diktatoriams pradeda grasinti vis labiau stiprėjanti kompanija iš Kinijos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tarp rinkos lyderių bando įsisprausti kinų korporacija "BLX IC Design", kurios veiklą aktyviai remia Kinijos mokslų akademija, o tai praktiškai reiškia, jog parama gaunama iš valstybės.

Kitais metais korporacija su partneriais planuoja anonsuoti naują mikroschemą, kuri priklauso "Loongson" procesorių šeimai. Teigiama, kad tai bus gana funkcionalus modelis, kadangi kūrėjai savo naująjį produktą jau mato ne tik paprastuose asmeniniuose kompiuteriuose, tačiau ir serveriuose bei netgi superkompiuteriuose.

Šiuo metu kinų kompanija galingiausiu savo procesoriumi gali įvardinti "Godson-3B1500", kuris dienos šviesą išvydo 2011 m. Jei tikėti gamintojo pateikiama informacija, procesorius turi dvigubai daugiau tranzistorių ir yra 35% energetiškai efektyvesnis, lyginant su praėjusios kartos modeliais. Tokiu būdu, iš 2012 m. pasirodysiančio procesoriaus galima tikėtis panašaus progreso. Naujieji "Loongson" atstovai bus gaminami, naudojant 32 nm technologinį procesą, deja, apie jų suderinamumą su x86 instrukcijomis ir operacine sistema "Windows" kol kas kalbėti netenka. Žinoma, tai yra nemažas minusas, norint patekti į masinius kompiuterius. Antra vertus, gamintojas pabrėžia labai mažą procesoriaus kainą, o tai turėtų padėti naujam produktui išpopuliarėti besivystančių šalių rinkose.

FACEIT.LT – IT Naujienos
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(2)
(0)
(3)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: