Papildytąją realybę matysime tik viena akimi, ir jokių akinių? (Video)  (3)

Skirtingai nuo kontaktinių linzių, kuriose įmontuoti LED ekranai tik pačiame centre, nauja LCD technologija, sukurta Gento universiteto ir Mikrosisteminių technologijų centro (Belgija) mokslininkų, leidžia išnaudoti visą šių komponentų paviršių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ši aplinkybė leidžia kalbėti apie tikrai platų naujos galimybės panaudojimą  – vienintelis pikselis gali dengti visą linzės paviršių ir veikti kaip akiniai nuo saulės, tuo tarpu daugybę pikselių turinčios linzės gali suformuoti sudėtingus grafinius vaizdus.

Visai neseniai belgų mokslininkų pristatytas prototipas geba atvaizduoti dolerio ženklą per visą akį (matyt, jaunystėje jie mėgo žiūrėti animacinį filmuką su antinu Skrudžu, kurio akyse dažnai pasirodydavo toks ženklas). Kol kas tokia linzė gali atvaizduoti tik paprastus vaizdus, panašius į tuos, kurie atvaizduojami kalkuliatoriaus ekrane. Tačiau prototipo kūrėjai jau dabar planuoja sukurti visiškai autonomines elektronines linzes su integruotu ekranu.


Naujos kartos linzes bus galima panaudoti tiek medicininiais tikslais, tiek ir primityvių poreikių atveju (pavyzdžiui, kosmetiniais, kai norima turėti nuolat besikeičiančios spalvos akis). Iš pradžių mokslininkai planuoja savo naująją technologiją panaudoti paprastų produktų gamyboje, tačiau vėliau pereiti prie papildytos realybės ekranų, kurie kartu leis vartotojams atsikratyti nepatogių akinių. Belgų mokslininkai atvirai kalba, kad panaši produkcija labai domina kariškius, kurie linkę suteikti papildomą finansavimą, kad tik nauja technologija greičiau pasiektų realių produktų stadiją.

 

FACEIT.LT – IT Naujienos
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(8)
(0)
(4)

Komentarai (3)