„Google“ pristatė nešiojamąjį kompiuterį su lietimui jautriu ekranu  (2)

Interneto milžinė „Google“ toliau ieško vietos savo sukurtai, debesų kompiuterijos pagrindu veikiančiai operacinei sistemai „Chrome OS“. Šįkart dėmesį ji bando pritraukti nešiojamuoju kompiuteriu su lietimui jautriu ekranu, skelbia BBC.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Chromebook Pixel“ pavadintame įrenginyje įdiegta „Chrome OS“ operacinė sistema, naudojamas „Intel Sandy Bridge“ procesorius, jis palaiko 4G LTE ryšį ir turi aukštos raiškos ekraną (prilygstantį „Apple“ proteguojamai „Retina“ raiškai).

Analitikai pastebi, kad „Google“ siekia įsisprausti į rinką, kurioje karaliauja „Apple“ ir „Microsoft“, siūlydama kitokius sprendimus. Jos operacinė sistema veikia debesų kompiuterijos pagrindu (dauguma programų įjungiamos per naršyklę „Chrome“, o dokumentai saugomi interneto serveriuose).

Pirmasis nešiojamasis kompiuteris su „Chrome OS“ operacine sistema prekyboje pasirodė 2011 metų birželį, jį pagamino kompanija „Samsung“. Šiai platformai pritaikytus gaminius taip pat yra sukūrę „Acer“, „Lenovo“ ir „Hewlett-Packard“. Tačiau iki šiol šie kompiuteriai didelio susidomėjimo nei iš programuotojų, nei iš vartotojų pusės nesulaukė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(5)
(0)
(0)

Komentarai (2)