„Google“ ruošia naują „supertelefoną“ „Nexus 5“  (7)

Pasirodė naujiena, kad kompanija „Google“ kartu su keliais savo partneriais darbuojasi prie būsimo išmaniojo telefono „Nexus 5“. Žurnalistai remiasi anoniminiu šaltiniu, kuris pranešė, jog darbuojasi tiesiogiai su „Google“ . Bet kokiu atveju, nors minėta informacija yra gandų lygio, tačiau vis tik įdomu pažiūrėti, ką gi anonimai laiko naujomis „Nexus“ atstovo charakteristikomis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šaltinio teigimu, išmanusis telefonas dienos šviesą turėtų pamatyti šių metų spalio mėnesį. Šiuo metu kompanija Google vertina kelių gamintojų pateiktus prototipus (jų tarpe minima ir kompanija LG, kuri paruošė neblogus pardavimus demonstruojantį išmanųjį telefoną „Nexus 4“). Teigiama, kad naujasis „Nexus“ atstovas šiuo metu žinomas kodiniu pavadinimu Megalodon. Kaip taikliai pastebėjo žurnalistai, charakteristikų sąrašas atrodo steroidų pilnas geek‘o pageidavimų sąrašas, už kurį, matyt, dabar jie pasiruošę atiduoti savo inkstą, kad tik galėtų naująjį „Nexus 5“ turėti savo kišenėje.

Svarbi naujiena – naujausio „guglofono“ ekranas bus gaminamas naudojant organinių šviesos diodų (OLED), o ne skystųjų kristalų (LCD) technologiją, todėl taupys elektros energiją ir, manoma, geriau perteiks spalvas.
„Nexus 5“ bus įrengta dvigubai didesnės nei „Nexus 4“ raiškos fotokamera (su 16 MP matrica vietoje 8 MP). Anksčiau „Google“ vyresnysis viceprezidentas Vicas Gundotra buvo pareiškęs, kad naujuose „Nexus“ modeliuose bus iš esmės išspręsta nuotraukų kokybės problema, kuri seniai buvo laikoma silpnąja „guglofonų“ vieta. Šiuo atveju ne tik bus padidinta matricos raiška, bet ir įdiegta (bendrovės „OmniVision“) optinio stabilizavimo ir HDR nuotraukų bei filmavimo technologija. Ji esą suteiks galimybę filmuoti 30 kadrų per sekundę sparta 4K raiška arba 60 kadrų per sekundę sparta „Full HD“ raiška.

Turint galvoje, kad „Nexus 5“ naudos naujausią penktąją „Android“ versiją „Key Lime Pie“, apžvalgininkų manymu, „Nexus 5“ šiuo požiūriu turėtų iškart pralenkti „Galaxy S IV“. Pasak jų, „Google“ iki šiol, atsižvelgdama į bendradarbiavimą su „Samsung“, apribodavo savo išmaniųjų technines galimybes, ypač fotografavimo ir filmavimo srityje. Tačiau dabar esą pasirodė rimti ženklai, kad „Google“ susirūpino per dideliu „Samsung“ veržlumu: „Samsung“ jau užima apie 40 proc. visos „Android“ telefonų rinkos. „Google“ vadovai mano, kad didesnė konkurencija šioje rinkoje visiems būtų naudinga. Taigi, gali būti, kad „Nexus 5“ pasirodymas gali būti pirmasis žingsnis įgyvendinant šį siekį.

Taigi „Google Nexus 5“ specifikacijos atrodo taip:

  • 5.2″ OLED ekranas su Full HD (1920×1080) raiška
  • Qualcomm Snapdragon 800 (2.3 GHz)
  • 3GB LPDDR3 operatyvioji atmintis
  • 16/32/64GB integruotas duomenų kaupiklis
  • 16 MP kamera nugarinėje dalyje (4K, Full HD 1080p vaizdo įrašymo galimybė, Real Time HDR & HDR filmavimo galimybė, optinis stabilizatorius, BSI 2.0 sensorius)
  • 2.1 MP kamera priekinėje dalyje (Full HD 1080p)
  • 3300 mAh ličio polimerų baterija
  • Priekinėje dalyje įdiegti Stereo garsiakalbiai
  • Qualcomm RF360 modemas su LTE (150 Mbps) ir HSPA+ palaikymu
  • Integruota DVB-T / ATSC antena
  • Gestus palaikanti navigacija

Štai taip atrodo spėjamo Nexus 5 techninės charakteristikos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(15)
(0)
(0)

Komentarai (7)