3D spausdintuvu pirmą kartą pagamintos kulkos  (11)

Neseniai rašėme apie 3D spausdintuvu pasigamintą veikiantį pistoletą, kurio visos dalys, išskyrus daužiklį, išlietos iš sustiprinto ABS plastiko. Dabar aiškėja, kad jei kas nors nuspręstų jį pasigaminti, galės nesunkiai gauti ir šovinių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„YouTube“ portale pasirodė Taofledermaus pasivadinusio vaikino paskelbtas vaizdo siužetas, kuriame jis pasakoja 3D spausdintuvu pasigaminęs šovinių „Mossberg 590“ šautuvui. Iš visko sprendžiant, tai iš plastiko pagaminta kulka, jungiama prie įprastinės šovinio gilzės su kapsule.

Vaikinas aiškina pasigaminęs kelias skirtingo dydžio „kulkas“, kurių stabilumui ir smogiamajai galiai sustiprinti naudojo plastiko priekinėje dalyje pritvirtintus metalinius šratus. Vaizdo įraše matoma, kaip skirtingos kulkos palieka žymes keliuose taikiniuose.

Pasak „YouTube“ vartotojo, kiekvienam šoviniui pasigaminti 3D spausdintuvu jam prireikė maždaug valandos.

Būtų galima pridurti, kad šiomis dienomis N. Zelandijos dienraštis „The New Zealand Herald“ pranešė apie Australijos policijos atliktus savadarbių ginklų, pagamintų 3D spausdintuvais, bandymus. Naujojo Pietų Velso valstijos policijos pareigūnai savo iniciatyva 3D spausdinimo būdu iš internete prieinamų CAD brėžinių pasigamino 2 pistoletus.

Jų gamybai būtinos medžiagos kainavo vos 35 Australijos dolerius, sakoma pranešime. Pasak Australijos policijos atstovų, šio bandymo rezultatai kelia didelį susirūpinimą: esą pasitvirtino blogiausi pareigūnų įtarimai. Jiems pavyko įrodyti, jog tokių savadarbių ginklų poveikis ne tik šaulio aukoms, bet ir jam pačiam gali būti mirtinas. Pasak pareigūnų, tokie plastikiniai pistoletai neatitinka saugumo standartų, nėra jokios ginklo gamybos kontrolės, tad šaudant iš jų galima pačiam rimtai susižeisti.

Australų policininkai pataria interneto vartotojams nebandyti 3D spausdintuvais gamintis savadarbių ginklų, nes esą jie yra ne potencialiai pavojingi, o iš tiesų pavojingi.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(7)
(0)
(0)

Komentarai (11)