Atspausdintas ginklas sprogo šūvio metu (Video)  (18)

Visai neseniai bendrovė „Defense Distributed“ pradėjo viešai platinti savo atspausdinamo ginklo „Liberator“ brėžinius – juos atsisiuntusiųjų yra daugiau nei 100 000. Ir vieni iš atsisiuntusiųjų buvo Naujojo Pietų Velso (Australija) policija, penktadienį paskelbusi, kad tokia ginklų technologija yra ne tik neteisėta, bet ir mirtinai pavojinga, rašo techradar.com.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Policija, įsigijusi 1700 Australijos dolerių kainuojantį spausdintuvą ir 35 dolerių vertės medžiagų, atsispausdino pistoletą „Liberator“, norėdami patikrinti, ar tokia ginklo koncepcija yra teisėta.

Pareigūnai ginklą sukonstravo per maždaug 27 valandas. Vietoje skiltuvo (vienintelės metalinės pistoleto dalies) jie panaudojo vinį. Iš ginklo paleista kulka į želatinos bloką prasiskverbė 17 centimetrų. Pareigūnų teigimu, „tai yra daugiau nei pakankama ką nors nušauti“.

Pareigūnams nerimą kelia ne tik tai, kad piktadariai tokius metalo ieškikliais sunkiai aptinkamus ginklus gali spausdintis turėdami nusikalstamų tikslų – jie taip pat pabrėžė ginklų keliamą pavojų visiems smalsuoliams, kurie gali patys sugalvoti juo pasinaudoti.

Ir jų susirūpinimą pateisino antrasis šūvis iš to paties ginklo - „Liberator“ sprogo.

„Ši informacija skirta visiems, kurie turi pakankamai išteklių įsigyti 3D spausdintuvą. Nebandykite ginklo pasigaminti 3D spausdintuvu. Atspausdintas ginklas nėra potencialiai pavojingas. Jis yra pavojingas“, - sakė policijos komisaras Andrew Scipione.

Policijos vadovas taip pat pabrėžė, kad ginklo spausdinimas yra neteisėtas ir kad pareigūnai persekios kiekvieną tokio ginklo kūrėją, pardavėją ar turėtoją.

„Neturėkite iliuzijų – tai yra šaunamasis ginklas. Nereikia net kulkų, kad jis šaudytų. Tai yra šaunamasis ginklas. Gamindamiesi šaunamuosius ginklus 3D spausdintuvu nusikalstate bent du kartus: gaminatės šaunamąjį ginklą ir neteisėtai turite šaunamąjį ginklą. Visiems, nusikaltėliams, kurie bus sučiupti gaminant, pardavinėjant ar turint atsispausdintą pistoletą, bus pateikti kaltinimai“, - grasino pareigūnas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(14)
(0)
(2)

Komentarai (18)