„Samsung“ triumfuoja: dėl patento pažeidimo JAV gali būti uždrausta prekyba dalimi „Apple“ produktų  (3)

JAV Tarptautinės prekybos komisija (ITC) nusprendė, kad „Apple“ pažeidė „Samsung“ priklausantį patentą, todėl šalyje gali būti uždrausta prekyba dalimi senesnių telefonų „iPhone“ ir planšečių „iPad“ modelių, skelbia BBC.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Minėtas patentas susijęs su 3G ryšio technologijomis ir galimybe perduoti skirtingų paslaugų informaciją vienu metu. „Mūsų įsitikinimu, ITC galutiniu sprendimu patvirtino, kad „Apple“ ilgą laiką dykai naudojosi „Samsung“ technologinėmis inovacijomis“, – nurodė Pietų Korėjos bendrovė.

„Apple“ žada sprendimą skųsti. ITC nuosprendį per 60 dienų taip pat gali užginčyti JAV prezidentas, tačiau abejojama, ar taip nutiks.

ITC nurodė sustabdyti prekybą telefonais „iPhone 4“, „iPhone 3“, „iPhone 3GS“, taip pat planšetėmis „iPad 3G“ ir „iPad 2 3G“. Šis draudimas įsigalios pasibaigus 60 dienų peržiūros periodui. Tiesa, dalimi minėtų įrenginių JAV jau nebeprekiaujama.

Skundas dėl šio patento pažeidimo buvo pateiktas beveik prieš trejus metus. Šios kompanijos viena kitai yra iškėlusios ieškinius dėl patentų pažeidimų daugiau nei 10-yje šalių.

„Samsung“ parduoda daugiausiai išmaniųjų telefonų pasaulyje – skaičiuojama, kad „Apple“ ji lenkia dukart. Tiesa, „Apple“ verslas duoda didesnį pelną.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(7)
(0)
(0)

Komentarai (3)