Lietuviai išleido išplėstinės realybės aplikaciją Roskildės festivaliui  (1)

Danijoje įkurtas lietuvių programuotojų startup'as CodeUnited išleido išplėstinės realybės (angl. augmented reality) aplikaciją, skirtą artėjančiam Roskildės festivaliui - Roskilde 2013, veikiančią Android telefonuose. Tai - pirmas tokio tipo sprendimas vieno didžiausių Europos festivalių, gyvuojančio nuo 1971-ųjų, istorijoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bendradarbiaudami su festivalio organizatoriais, CodeUnited skaitmenizavo visus renginio teritorijoje esančius lankytojams aktualius taškus ir jų GPS duomenis: barus, užkandines/restoranus, kavines, dušų kabinas, interneto zonas, kempingus ir daug kitų aktualių vietų. O programėlė visas šias lokacijas rodo kaip virtualius objektus telefono ekrane, kameros rėžime, t.y. išplėstinės realybės principu. Tokiu būdu lankytojui nebereikia bandyti susigaudyti perkrautame žemėlapyje - įsijungęs Roskilde 2013 programėlę artimiausią užkandinę beigi kelią iki jos jis gali interaktyviai pamatyti telefono ekrane tarp tikrų objektų ir žmonių. Programėlė taip pat geba atpažinti visas septynias festivalio metu aktyvias scenas. Vartotojui atsukus telefoną į kurią nors iš jų ekrane pasirodys šiuo metu grojančios grupės informacija, grojimo laikas, taip pat - "Twitter'io" pokalbių kambarys, kuriame dalyvauti gali visi, kas "patweet'ina" žinutę su scenos žyme (angl. hashtag). Programėlė taip pat gali padaryti detalų kiekvienos scenos tvarkaraštį bei visų festivalyje grojančių atlikėjų aprašymus anglų ir danų kalbomis. Taipogi, organizatorių iniciatyva atlikėjai kiekvienoje scenoje už kulisų darys Instagram nuotraukas, kurias bus galima peržiūrėti tiesiai iš programėlės. Visi festivalio lankytojai irgi galės publikuoti nuotraukas su speficinėm žymėm bei šitaip sudalyvauti įvairiuose organizatorių konkursuose (pvz "Kas vyksta mano palapinėje", arba "Festivalio virtuvė"), o "Roskilde 2013 App" jas rodys butent ten, kur jos ir nufotgrafuotos. Dar viena patogi programėlės funkcija - "Mano vietos". Vartotojas gali išsisaugoti konkrečią lokaciją su tam tikru pavadinimu, pvz. "mano palapinė". Skirtingai nei tradicinės aplikacijos, kurios vėliau tokį tašką rodo žemėlapyje, Roskilde 2013 atvaizduoja vartotojo vietas vėlgi - išplėstinės realybės principu, tad surasti jas yra itin paprasta. Tai itin aktualu naktį, arba norint susigaudyt painiuose festivalio kempinguose.

Aplikacija yra nemokama, ją galima atsisiųsti iš "Google Play" šiuo adresu.

Atsisiųsta programėlė jau turi visus taškus vidinėje duombazėje ir jų vaizdavimui nenaudoja interneto ryšio, tad festivalio svečiai iš užsienio neturėtų pergyventi dėl didelių roaming'o kaštų. Roskildės festivalis vyks birželio 29 - liepos 7 dienomis.

Daugiau informacijos rasite programėlės kūrėjų svetainėje bei oficialioje Roskilde 2013 festivalio svetainėje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(6)
(0)
(0)

Komentarai (1)