Terminatoriaus 2 stiliaus skystas metalas gali būti spausdinamas 3D spausdintuvais  (0)

Kambario temperatūroje skystas metalas gali pasitarnauti 3D spausdinime ir lanksčios elektronikos kūrime


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jis ne toks pažangus, kaip Terminator 2, bet skysto metalo 3D spausdinimo būdas gali pasiūlyti naują lanksčios elektronikos spektrą.

Galio ir indžio lydinys, kuris kambario temperatūroje yra skystas, paveiktas oro, suformuoja ploną apvalkalą, pakankamai stiprų, kad išlaikytų skysčio formą.

Michaelas Dickey'is ir kolegos iš Šiaurės Karolinos valstijos universiteto Raleigh'yje supylė lydinį į švirkštą ir galėjo iššvirkšti maždaug centimetro aukščio vielą, stovinčią vertikaliai, nepaisant skysto jų vidaus.

Lanksti elektronika

„Kadangi jie skysti, galėsime juos apgobti kita medžiaga, pavyzdžiui, guma ir sukurti metalines struktūras, kurias bus galima ištempti ir deformuoti,“ sako Dickey'is. Tai pasitarnautų lanksčios elektronikos kūrimui. Komanda dar sukūrė ir bokštus iš skysto metalo lašelių, kuriuos laikė apvalkalas, iliustruojančius metalo galimybę kurti trimates struktūras.

Turėtų būti paprasta pakeisti švirkštą 3D spausdintuvo purkštuku, kas potencialiai leistų tuo pačiu prietaisu spausdinti plastikinius objektus, turinčius metalinės vielos. „Gali pridėti tai kaip funkcinį rašalą, naudojamą 3D spausdintuvuose,“ svarsto Dickey'is.

Kitaip, nei tokios medžiagos, kaip skystas gyvsidabris, šis metalas netoksiškas, tad jį galima saugiai naudoti komerciniais tikslais, bet skystas metalas kainuos nepigiai, pažymi Dickey'is – jis maždaug 100 kartų brangesnis už plastiką, naudojamą 3D spausdinimui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(6)
(0)
(0)

Komentarai (0)