Populiariai apie atominės energetikos mitus – Lietuvos mokslų akademijos vaizdo reportaže (Video)  (42)

Lietuvos mokslų akademija paruošė du mokslo populiarinimo vaizdo reportažus „Atominės energetikos mitai ir tikrovė“, kuriuose paprastai ir aiškiai pasakoja apie dažniausiai girdimus mitus apie atominę energetiką.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lietuvos mokslų akademijos sukurtuose vaizdo reportažuose (bendra trukmė – iki 20 min) pateikiami faktai ir skaičiai apie atominę energetiką. Autorių vertinimu, būtent energetika bus viena svarbiausių XXI amžiaus žmonijos temų, nuo pasirinktų sprendimų priklausys, kurios sritys ir kaip bus vystomos, ką tai reikš žmonijai.

Vaizdo reportažuose, skirtuose ir plačiajai visuomenei, ir studentams bei moksleiviams (ypač – jų mokytojams bei dėstytojams naudojimui pamokose ir paskaitose ar seminaruose) pateikiami atsakymai į šešis visuomenėje populiarius mitus bei nepagrįstas nuomones apie atominę energetiką: „atominiai reaktoriai nesaugūs ir labai brangūs“, „susidaro daug radioaktyvių atliekų, kurių nėra kur saugoti“, „branduolinis kuras – tik iš Rusijos“, „atominės jėgainės generuojamos elektros kaina yra per brangi“, „atominė energetika Europoje neturi perspektyvų“ ir „mums nereikia atominės jėgainės“.

Savo žiniomis vaizdo reportažuose dalinasi KTU Energetikos technologijų instituto direktorius prof. Jonas Gylys ir UAB „Visagino atominė elektrinė“ generalinis direktorius dr. Rimantas Vaitkus.

Lietuvos mokslų akademija mokslo visuomenei bei mokslu besidomintiems (jaunimui, mokytojams ir kt.) viešam naudojimui kuria net 15-os vaizdo klipų ciklą „Mokslas iš arti“. Jame Lietuvos visuomenė supažindinama su aktualiausiomis mokslo sričių naujienomis Lietuvoje – biotechnologijų, atominės energetikos, lazerių mokslo ir kitų sričių pasiekimais. Sukurtus vaizdo klipus galima neribotai naudoti mokyklose pamoku metu, seminaruose, renginiuose ir kt.

To paties projekto apimtyje Lietuvos mokslų akademija yra pradėjusi ir pasaulyje žinomų mokslo populiarinimo knygų leidybą lietuvių kalba. 1 tūkstančio egzempliorių tiražu leidžiamos knygos platinamos mokykloms ir bibliotekoms, o visi besidomintys jau išleistų knygų elektronines versijas gali nemokamai atsisiųsti iš LMA interneto svetainės.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(9)
(0)
(0)

Komentarai (42)