„Hitachi“ pasiryžusi pagerinti VAE projekto sąlygas  (10)

Japonijos kompanijos „Hitachi“ viceprezidentas Koji Tanaka pareiškė, kad bendrovė pagerins naujos Visagino atominės elektrinės (VAE) projekto ekonomines sąlygas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Taip jis reagavo į energetikos ministro Jaroslavo Neverovičiaus išsakytą Vyriausybės poziciją, kad projektas gali būti tęsiamas tik pagerinus jo sąlygas. Ministras paragino „Hitachi“ įvertinti visas galimybes pagerinti jo sąlygas.
„Hitachi“ viceprezidentas, ketvirtadienį susitikęs su J. Neverovičiumi, patvirtino pasirengimą prisidėti prie moderniausių technologijų plėtros Lietuvoje, aktyviai į šį procesą įtraukiant ir Lietuvos visuomenę, pranešė Energetikos ministerija.

K. Tanaka pažymėjo, kad „Hitachi“ supranta, jog Lietuvoje, kaip ir kitose šalyse, tvari energetikos politika yra vienas iš svarbiausių prioritetų, reikalaujantis nuolatinės ir ilgalaikės Vyriausybės paramos.

Susitikime sutarta tęsti diskusijas dėl „Hitachi“ galimybių prisidėti, vystant optimalios energijos išteklių „krepšelio“ struktūrą Lietuvoje ir Baltijos šalyse, ruošiant energetikos specialistų mokymo programas. „Hitachi“ savo pasiūlymus šiais klausimais pristatys per artimiausius mėnesius.

Premjero sudaryta darbo grupė šių metų pavasarį padarė išvadą, kad atominės elektrinės statyba Lietuvai yra per brangi, o jos gaminamos elektros kaina gali būti nekonkurencinga. Po to valdžia pareiškė, jog projektas būtų tęsiamas tik pagerinus sąlygas, dėl kurių būtų deramasi su Latvijos ir Estijos energetikos įmonėmis bei „Hitachi“.

Gegužę Vyriausybė įpareigojo J. Neverovičių tartis su regioniniais partneriais ir „Hitachi“ dėl naujų sąlygų. Ministras yra minėjęs, kad Lietuva norėtų, jog „Hitachi“ šalyje daugiau investuotų – nebūtinai į energetikos sektorių, taip pat kad daugiau atominės jėgainės dalių būtų perkama iš vietos gamintojų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(7)
(0)
(0)

Komentarai (10)