Psichologinis tyrimas: dažnas „Facebook“ naudojimas susijęs su nelaimingumo jausmu  (16)

Socialinio tinklo „Facebook“ naudojimas jauniems žmonėms gali gerokai sumažinti pasitenkinimą gyvenimu ir savimi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mičigano Universiteto (JAV) mokslininkai nustatė, kad kuo daugiau jaunuoliai tikrino savo „Facebook“ paskyras, tuo blogiau jautėsi. Tai – dar vienas tyrimas, įrodantis, kad „Facebook“ daro neigiamą įtaką, rašo bbc.co.uk.

„Facebook“ turi milijonus narių ir pusė jų prie savo paskyrų jungiasi kasdien.

„Atrodo, kad „Facebook“ išpildo žmogaus poreikį socializuotis. Tačiau atsiranda vis daugiau įrodymų, kad „Facebook“ gali būti ir žalingas“, – teigė interneto psichologas Grahamas Jonesas.

Tyrimo metu dvi savaites buvo sekami savanoriai, kurie turėjo pildyti anketas ir nurodyti, kaip jaučiasi, ar daug naudojosi „Facebook“, ar tą dieną bendravo su žmonėmis reliame gyvenime ir pan. Anketos kasdien būdavo atsakinėjamos po penkis kartus.

Nustatyta, kad tie, kurie „Facebook“ prisijungdavo daugiausiai, jausdavosi blogiausiai. Kartu krisdavo ir pasitenkinimas gyvenimu.

Pasak tyrėjų, beveik visi respondentai „Facebook“ naudojo kiekvieną dieną. 23 proc. per šį socialinį tinklą ieškojo naujų pažinčių. Trečdalis savo paskyroje dalijosi teigiamais dalykais, 36 proc. – neigiamais.

G. Jonesas teigė, kad tyrimo rezultatai nėra visiškai tikslūs, nes trūksta palyginimo su tiesioginiu socialiniu kontaktavimu.

„Kadangi „Facebook“ yra labai naujas internetinis reiškinys, visuomenė tiesiog nespėjo išmokti, kaip tinkamai juo naudotis. Nenuostabu, kad yra tokių, kurie nebesugeba savęs kontroliuoti“, – pasakojo G. Jonesas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(7)
(0)
(0)

Komentarai (16)