Konstruojamas telefonas – kiekvienam pagal poreikius  (12)

Dėl sparčios mikroelektronikos ir mobiliųjų technologijų plėtros net techniškai pažangiausi išmanieji telefonai palyginti greit morališkai pasensta: rinkoje nuolat atsiranda naujų įrenginių su naujomis funkcijomis ir galimybėmis. Žinoma, ir be jų galima apsieiti, tačiau olandų dizaineris Dave'as Hakkensas sumanė, kaip būtų galima kiekvienam pagal galimybes ir poreikius papildyti savo seną išmanųjį telefoną karščiausiomis naujovėmis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

D. Hakkensas siūlo gaminti iš atskirų modulių konstruojamus išmaniuosius telefonus, kurie suteiktų galimybę kiekvienam „susirinkti“ tokių techninių savybių telefoną, kokių pageidauja. Keičiant pavienius tokio telefono modulius būtų galima lengvai atsikratyti sugedusių ar pasenusių. Dizainerio sumanyti „Phoneblocks“ telefonai leistų išspręsti ir nuolatinio jų techninės įrangos modernizavimo (nenorintiems atsilikti nuo mobiliųjų technologijų gyvenimo) problemą. „Paprastai telefonais naudojamasi apie 2 metus, po to jie arba sugenda, sulūžta, arba pasensta. Beveik visuomet būna sugedusi tik viena telefono detalė, tačiau dėl to dažniausiai nebeįmanoma juo naudotis. Pataisyti gedimo pačiam neįmanoma, kaip ir atnaujinti telefono“, - komentuoja D. Hakkensas.

Jo sugalvotas modulinis telefonas „Phoneblocks“ turi pagrindą, prie kurio vienos pusės tvirtinamas ekranas, o prie kitos - atskiri moduliai. Jie turi specialius kontaktus, užtikrinančius modulių sąveiką. Tarp tokio telefono modulių gali būti centrinis ir signalų procesoriai, „Wi-Fi“ ir „Bluetooth“ ryšio mikroschemos, kaupiklis, fotokamera, atmintis, energijos tiekimo blokas, antena, šoniniai garso reguliavimo mygtukai, garso išvestis ir kt. Jei kuris nors modulis sugestų, vartotojas pats galėtų jį pakeisti.

Dizaineris taip pat siūlo gaminti skirtingo dydžio ir techninių savybių modulius. Pavyzdžiui, dažnai keliaujantys galėtų pasirinkti didesnės talpos bateriją, o mėgstantys fotografuoti - fotokamerą su didesnės raiškos matrica.

Šiame vaizdo siužete išsamiau pasakojama apie „Phoneblocks“ koncepciją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(16)
(0)
(0)

Komentarai (12)