„Google Glass“ akiniai įgijo naujų funkcijų (Video)  (0)

Bendrovė „Google“ pranešė savo išmaniuosius akinius „Google Glass“ papildžiusi naujomis funkcijomis. Tokią galimybę suteikė naujas „Google Glass“ programinės įrangos atnaujinimas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak „Engadget.com“, dabar „Google Glass“ gali rodyti šeimininko dienotvarkę ir svarbius reikalus, įtrauktus į kalendorių. Tokią funkciją aktyvuoti galima angliškai ištarus „OK Glass, kas šiandien yra mano dienotvarkėje?“ arba „OK Glass, ką aš veikiu kitą savaitę?“. Panašios formuluotės leis išmaniųjų akinių ekrane dominančiu metu peržvelgti kalendoriuje įrašytus darbus.

Antroji nauja funkcija, kuri pateikiama kartu su „Google Glass“ atnaujinta firmine programine įranga (firmware) – galimybė priskirti geografines koordinates vienoms ar kitoms pasirinktoms vietoms. Pavyzdžiui, savo namams ar biurui. Tai patogu, jei vartotojas norėtų „Google Glass“ akiniuose matyti GPS rodomą maršrutą nuo namų iki darbo ar atvirkščiai.

Pranešama, kad įdiegus naująjį atnaujinimą kai kurios ankstesnės „Google Glass“ funkcijos pradingo. Taip bendrovė reagavo į kai kurių „Google Glass“ bandytojų skundus dėl sensorinio pulto naudojimo problemų. Pavyzdžiui, kad būtų galima aktyvuoti paieškos funkciją, reikėjo „ilgo prisilietimo“ prie akinių sensorinio paviršiaus.

Vartotojams tai nebuvo labai patogu, dažnai paiešką įjungdavo atsitiktiniai prisilietimai, įvykdavo klaidų, todėl šios funkcijos valdymą judesiu buvo nuspręsta deaktyvuoti. Dabar, norint paleisti paiešką, reikia tris kartus greitai spustelėti rėmelį.

Neseniai „Google“ pranešė pateiksianti savo išmaniųjų akinių bandytojams atnaujintą jų modelį „Google Glass Explorers Edition 2“: jis turėtų pasirodyti jau šį mėnesį. „Google Glass 2“ akiniai galės būti naudojami su tikrais akinių lęšiais: „Google Glass“ turėjo tik paprastus stiklus. Be to, „Google Glass 2“ bus galima nusegti nuo firminio akinių rėmelio ir pritvirtinti prie bet kurių kitų, kuriuos nori nešioti šių akinių bandytojai.

Taip pat „Google Glass 2“ turės monofoninę ausinę, kuri prijungta prie dešiniosios „Google Glass 2“ akinių rėmelio pusės. Šią ausinę galima naudoti nuolat arba prireikus lenvai atjungti ją nuo akinių, nes ji turi specialų jungties lizdą. Taip pat skelbiama, kad „Google Glass 2“ bandytojai galės pasirinkti norimą akinių rėmelių spalvą.

Komercinį „Google Glass“ išmaniųjų akinių modelį „Google“ žada pateikti rinkai 2014 metais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(11)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: