WikiLeaks: vėl bandoma įteisinti SOPA ir ACTA, tik kitu pavidalu  (0)

WikiLeaks publikavo slapto tarptautinio susitarimo juodraštį, kuriame numatoma priimti griežtesnius autorinių teisių apsaugos įstatymus ir žodžio laisvės ribojimus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nutekintame dokumente ypatingai pabrėžiama intelektualinės nuosavybės apsauga. Tai yra TPP (Trans Ramiojo vandenyno susitarimo dėl partnerystės) dokumento dalis, kurį jau kelerius metus ruošia JAV, Kanada, Australija, Japonija ir kai kurios kitos šalys. Nežiūrint į tai, kad dokumentas iki šiol buvo laikomas paslaptyje, jis greitai turėtų būti pateiktas JAV Kongresui.

Leidinio Sydney Morning Herald teigimu, sutartis skirta Amerikos verslo ir federaliniams interesams ginti bei ignoruoja vartotojų teises ir laisves. Dokumentą mačiusių ekspertų teigimu, tai yra tikra kalėdinė dovana pasaulinėms korporacijoms.

„Holivudas, muzikos industrija, didelės IT kompanijos, tokios kaip Microsoft, taip pat farmacijos kompanijos bus labai patenkintos“, – tvirtina intelektualinės nuosavybės srities specialistas Matthew Rimmer.

Šiuo metu JAV ir Japonija ginčijasi dėl susitarimo punkto, kuriame reikalaujama „palaikyti balansą tarp intelektualinės nuosavybės teisių savininkų ir legitimių vartotojo bei visuomenės interesų“.

Dokumentas leis didelei daliai intelektualinės visuomenės būti apsaugotai patentais arba kitomis teisinėmis priemonėmis, ir šios teisės taip pat bus praplėstos. Be to, TPP leis oficialiai įvesti reguliavimus, kurie buvo numatyti taip ir nepriimtuose teisės aktuose SOPA bei ACTA.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(4)
(0)
(0)

Komentarai (0)