Popiežius: internetas yra „Dievo dovana“  (23)

Popiežius Pranciškus ketvirtadienį pavadino internetą „Dievo dovana“ ir paragino katalikus „drąsiai tapti skaitmeninio pasaulio piliečiais“. „Internetas (...) siūlo neaprėpiamas galimybes susitikimams ir solidarumui. Tai išties geras dalykas, Dievo dovana“, - sako argentiniečių popiežius savo pirmajame metiniame Pasaulinės komunikacijų dienos pareiškime.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Drąsiai tapkime skaitmeninio pasaulio piliečiais. Tegu mūsų komunikacija būna balzamas, palengvinantis skausmą, ir puikus vynas, džiuginantis širdis“, – sakė jis.

77 metų pontifikas intensyviai naudojasi „Twitter“, kur turi daugiau kaip 10 mln. „sekėjų“.

Tačiau popiežius taip pat akcentuoja žmogiškuosius santykius. Jis dažnai vaikšto tarp žmonių, kurie susirenka Šv. Petro aikštėje jo pamatyti, ir apkabina ligonius ar neįgaliuosius.

„Kaip dažnai pastebėdavau, jeigu reikia rinktis tarp Bažnyčios, kuri eina į gatves, ir Bažnyčios, kenčiančios nuo egocentrizmo, tikrai renkuosi pirmąją“, – sakė jis.

„Tos „gatvės“ yra pasaulis, kuriame žmonės gyvena ir kuriame juos galima pasiekti, ir iš tikrųjų, ir emociškai. Skaitmeninis greitkelis yra viena jų, gatvė, kur knibžda žmonių, kuriems dažnai skauda, vyrų ir moterų, ieškančių išsigelbėjimo ar vilties“, – pridūrė popiežius.

Tačiau Pranciškus perspėjo žmones neleisti, kad troškimas būti prisijungusiems prie skaitmeninio pasaulio 24 valandas per parą izoliuotų juos nuo visuomenės.

„Nepakanka būti praeiviais skaitmeniniuose greitkeliuose, paprasčiausiai „prisijungusiais“. Ryšiai turi išaugti į tikrus susitikimus“, – sakė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: BNS
(2)
(0)
(0)

Komentarai (23)