Microsoft nuo pat pradžių žinojo apie Nokia „išdavystę“ (Video)  (2)

Jei iki MWC 2014 pradžios dar kažkas galėjo abejoti dėl Nokia ketinimų naudoti perdarytą Android versiją savo išmaniuosiuose telefonuose, tai pačioje parodoje tokių veiksmų pateisinimas nuskambėjo iš pačios Microsoft lūpų, tuo tarpu Nokia atstovai X serijos įrenginius pavadino „portalu į Microsoft“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iš esmės, visi proceso dalyviai yra patenkinti esama padėtimi, ir Nokia išmaniųjų telefonų su modifikuota Android versija pasirodymas dabar atrodo kaip gudraus plano dalis, siekiant vartotojus pervilioti prie Windows Phone platformos.

Įdomu tai, kad puslapio Engadget žurnalistams pavyko pabendrauti su Stephen Elop, kuris formaliai dar vadovauja Nokia mobilių įrenginių padaliniui, tačiau jau turi jam numatytą „šiltą vietą“ kompanijoje Microsoft.

Stephen Elop paaiškino, kad Microsoft nuo pat pradžių žinojo apie Nokia planus išleisti Android išmanųjį telefoną, kai buvo pradėta diskutuoti apie kompanijų sandorį. Nokia X mobilūs įrenginiai turėtų tapti pirmuoju laipteliu, renkantis Microsoft aplikacijas ir paslaugas, taip pat firminę vartotojo sąsają. Augančiose rinkose Nokia X serija leis paruošti „dirvą“, siekiant pritraukti vartotojus prie „tikrosios“ Microsoft ekosistemos.

Tiesa, istorija vis dar slepia nuo mūsų visas aplinkybes, kaip Nokia ateityje elgsis su Android turinčiais išmaniaisiais telefonais. Tikėtina, kad Microsoft iškels sąlygą, jog „priešiškai“ stovyklai priklausančią platformą turintys įrenginiai privalės kaip nors padidinti Windows Phone populiarumą.

Ekspertų teigimu, būtent ši sąlyga ir turėjo nulemti specifiškai atrodančią Nokia X vartotojo sąsają. Kaip buvo iš tikrųjų, tiek Nokia, tiek ir Microsoft atstovai komentuoti atsisakė.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(1)
(0)
(0)

Komentarai (2)