Naudotis telefonu vairuojant taps nebeįmanoma?  (9)

Netrukus tiems, kas turi „Apple“ kompanijos mobiliuosius telefonus, gali būti labai sunku pasinaudoti juo sėdint prie automobilio vairo. Mat amerikiečiai patentavo telefono priedą, kuris atpažįsta, kad telefono naudotojas vairuoja.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Telefonui pajutus, kad juo nori naudotis automobilį vairuojantis asmuo, jis automatiškai blokuoja tekstinių žinučių siuntimą ar naudojimąsi bet kokiomis programomis.

Ši sistema naudosis GPS, mobilių pastočių informacija ir vaizdo kameromis, sumontuotomis telefone. Įdomu tai, kad sistemą planuojama diegti visuose „Apple“ telefonuose pagal nutylėjimą, tai yra, jos nebus galima išjungti, tai nebus programėlė, kurią būtų galima panaikinti, tai reiškia, kad tokių telefonų pirkėjai tiesiog niekada negalės naudotis mobiliuoju vairuodami.

Be to, „Apple“ patente numatyta, kad telefonui savo signalą siųstų automobilis ar jo raktas – taip telefonas žinotų, kad automobilio variklis įjungtas.

Jau egzistuoja panašios programėlės „Android“ operacinę sistemą naudojantiems telefonams, tačiau tai tik programėlės, kurias lengvai galima išjungti. Tuo tarpu „Apple“ sistema veiktų savarankiškai.

Tokį patentą „Apple“ pateikė dar prieš šešerius metus, tačiau tik dabar jis iškilo į viešumą.

Įdomu, kad Amerikoje, anot tyrimo, kalbančiųjų mobiliuoju telefonu vairuojant smarkiai sumažėjo, tačiau vis dar daugėja rašančių trumpąsias žinutes ir naršančių internete. Anot tyrimo, kas trečias Amerikos vairuotojas prisipažino, kad yra siuntęs ar perskaitęs SMS žinutę vairuodamas. Tarp jaunesnių vairuotojų ši statistika dar negailestingesnė – tekstines žinutes vairuodami rašo kas ketvirtas asmuo, kurio amžius nesiekia 24 metų.

„Žinių radijo“ laida „Piko minutės“ transliuojama pirmadieniais – ketvirtadieniais 7.20 val.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Žinių Radijas
(2)
(0)
(0)

Komentarai (9)