Qi standartas leis bevieliu būdu perduoti iki 2000 W galios elektros energiją  (4)

Pirmu gana plačiai paplitusiu bevieliu elektros energijos perdavimo standartu tapo Qi. Jis remiasi elektromagnetinės indukcijos principu, o jo plėtra užsiima konsorciumas Wireless Power Consortium (WPC). Technologija gana paprasta, tačiau verčia įrenginius patalpinti tiksliai virš įkrovimo įrenginio.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Konkuruojantys standartai, kuriuos plėtoja organizacijos PMA ir A4WP, remiasi elektromagnetinio rezonanso principu, o tai leidžia perdavimo ir priėmimo modulį patalpinti 5 cm atstumu ir nesijaudinti dėl abipusės antenų orientacijos. Abi šios organizacijos susidarė dėl bendro standarto sukūrimo, todėl Qi pastato į dar prastesnę padėtį.

Standarto Qi kūrėjai priversti reaguoti į susidariusią situaciją, tačiau kartu turi išlaikyti suderinamumą su anksčiau išleistais įrenginiais. WPC reakcija į konkurentų veiksmus tapo priimta specifikacija, kuri kalba apie elektromagnetinio rezonanso technologiją, o tai jau stambus akmuo į priešų daržą, rašo puslapis Computerworld.

Priimtos naujos Qi specifikacijas numato bevielį elektros perdavimą iki 45 cm atstumu. Šiandien galingumas apribotas iki 5 W, tačiau kitą standarto versija leis padidinti galingumą net iki 2000 W. Visa tai leistų bevieliu būdu įkrauti buitinę techniką.

WPC atstovų teigimu, šiuo metu partneriai jau turi įrenginius su Qi versijos 1.1 palaikymu (energijos perdavimas bevieliu būdu iki 30 mm), taip pat versija 1.2 (atstumas padidintas iki 45 mm). Pranešama, kad naujos specifikacijos leis daviklius įmontuoti į interjero elementus ir taip juos padaryti nematomais.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(8)
(0)
(8)

Komentarai (4)