„ASUS“ ir „Microsoft“ išskirtinis pasiūlymas Lietuvos studentams ir moksleiviams (Video)  (0)

Bene didžiausias nešiojamų kompiuterių pirkimo bumas jau visai ne už kalnų – mokslo aukštumas šturmuosiantys studentai ir moksleiviai rinksis skaitmeninę techniką, kuri turės pagelbėti studijuojant ir mokantis, o jos įsigijimas „nesuplėšytų kišenės“. Kaip įprasta, sulauksime daug nuolaidų ir pasiūlymų, nuo kurių akys raibsta, nors dauguma jų kaip visada bus formalus rinkodaros žingsnis, tačiau jau atsiranda ir tikrai įdomių variantų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Panašu, kad vieną iš tokių įdomių variantų bus pasisekę pristatyti „ASUS“ kompanijai: geros kainos ir kokybės sėkmės formulė suderinta ir patalpinta į vieną biudžetinį „X551MA“ serijos nešiojamąjį kompiuterį, kurio kaina su visiškai legalia operacine sistema „Microsoft Windows 8.1“ nesiekia nė 1000 Lt. Žinoma, visus laurus atiduoti tik „ASUS“ kompanijai neverta, tai ir didelis „Microsoft“ indėlis mažinant operacinės sistemos kainą šiam kompiuteriui.

Ką gi bus galima įsigyti už tokią patrauklią kainą?

„ASUS X551MA“ pasižymi klasikiniu juodu dizainu bei matine graviruota nugarėle, kuri net ir biudžetinės klasės kompiuteriui suteikia pakankamai solidumo. Tiksliau kalbant, „X551MA“ korpusas sukurtas taikant jau pačių vartotojų pripažintus standartus bei dizainu yra labai panašus į daugumą kitų šiuo metu rinkoje esančių Taivano gamintojo „ASUS“ nešiojamų kompiuterių.

Nors šis biudžetinės klasės nešiojamas kompiuteris negali pasigirti jokiomis išskirtinėmis funkcijomis ar galimybėmis, nepaisant to, „ASUS X551MA“ turi tikrai pakankamus techninius duomenis, kad galėtų būti vadinamas gerą kainos ir kokybės santykį turinčiu darbui bei mokslams skirtu nešiojamu kompiuteriu.

„ASUS X551MA“ priklausomai nuo konfigūracijos yra platinimas su „Bay Trail-M“ platformos „Intel Celeron“ arba „Intel Pentium“ centriniu procesoriumi. Nešiojami kompiuteriai, kurie platinami su „Intel Celeron“ CPU, atitinkamai gali turėti centrinį procesorių su dviem (N2815) arba keturiais (N2910/N2920) branduoliais. Tuo tarpu renkantis kompiuterį su „Intel Pentium“ centriniu yra siūlomas tik vienas modelis, kuris turi keturių branduolių (N3520) CPU. 

Iš kitų techninių savybių galima paminėti 15,6 colių 16:9 formato standartinės raiškos (1366 x 768) ekraną, 4 GB operatyviosios RAM atminties, integruotą „Intel HD Graphics“ vaizdo plokštę, WiFi ir Bluetooth 4.0 ryšio modulius, iki 1 TB talpos įmontuotą kietąjį diską, 3000 mAh talpos bateriją bei bendrą vos 2,15 kg svorį. Žinoma, „ASUS X551MA“ taip pat turi ir visas reikiamas nešiojamiems kompiuteriams įprastas sąsajas bei jungtis.

Kitaip tariant, „ASUS X551MA“ turi viską ko reikia statistinio vartotojo poreikiams patenkinti. Ir čia kalba eina ne tik apie funkcijas ar technines charakteristikas, bet ir visiškai legalią operacinę sistemą. Žinoma, žaidimų mėgėjai ar kompiuterinės grafikos specialistai į šį nešiojamą kompiuterį žiūrės kritiškai, bet jeigu ieškote darbui arba mokslams skirto kompiuterio, „ASUS X551MA“ kandidatūrą tikrai vertėtų apsvarstyti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(3)
(14)
(-11)

Komentarai (0)