Jau rugsėjį sulauksime Windows 9 Preview  (18)

Kompanija Microsoft ketina rugsėjo pabaigoje arba spalio pradžioje parodyti preliminarią operacinė sistemos Windows 9 versiją. Pastaroji programinė platforma žinoma kodiniu pavadinimu Treshold. Apie tai praneša portalas ZDNet.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Windows Treshold yra kitas stambus Windows atnaujinimas, kuris, kaip tikimasi, rinkoje debiutuos 2015 m. pavasarį ir vadinsis Windows 9.

Ekspertai prognozuoja, kad platforma turės eilę naujų funkcijų, taip pat bus patobulintas vartotojo sąsajos darbas, leisiantis vienodai patogiai dirbti tiek su sensorinius ekranus turinčiais įrenginiais, tiek su kompiuteriais, kuriuose duomenų įvesčiai pagrinde naudojama pelė ir klaviatūra.

Tarp naujovių, kaip tikimasi, atsiras sumažinti Start meniu versija, programėlės su plytelių dizainu, galinčios dirbti įprastame darbastalyje, atsiras asmeninis balso asistentas Cortana. Tiesa, kompanijos Microsoft atstovai šių gandų komentuoti nepanoro.

Šaltinio duomenimis, preliminari Windows Treshold versija bus prieinama visiems norintiems. Vartotojai, kurie įsidiegs Windows Treshold Preview, turės sutikti su tuo, jog kas mėnesį jų bandoma platforma bus atnaujinama automatiškai.

Būsimoji Windows 9 turėtų pakeisti Windows 8, kuri debiutavo 2012 m. Šioje yra kelios vartotojo sąsajos – įprastas darbastalis ir Modern UI, skirta sensorinių ekranų vartotojams. Šiandien aktuali versija – Windows 8.1 Update 1 – leidžia iš karto pasikrauti į standartinį darbastalį.

Dabar populiariausios Microsoft operacinės sistemos Windows 7 standartinis palaikymas baigsis 2015 m. sausio 13 d., tačiau išplėstinis palaikymas tęsis iki 2023 m.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(9)
(0)
(9)

Komentarai (18)