Naudingi patarimai „Windows“ naudotojams. Kaip stebėti atliekamus failų ir aplankų pakeitimus?  (2)

Kartais prie asmeninio kompiuterio vienus, be priežiūros, paliekame kitus asmenis. Kadangi kompiuteriuose saugome vis daugiau svarbios informacijos, bet koks atliktas ir laiku nepastebėtas skaitmeninės informacijos pakeitimas ar ištrynimas gali būti ypatingai skausmingas ir nemalonus.
Vis dėlto, apsisaugoti nuo tokių nesusipratimų galima visiškai nesudėtingai, pasinaudojus failų bei aplankų pakeitimus fiksuojančia programine įranga.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Windows“ operacinėje sistemoje tą bene paprasčiausia įgyvendinti programa „Folder Changes View“.

Pradėti naudotis „Folder Changes View“ iš tiesų nesudėtinga:

1. Iš oficialaus tinklalapio parsisiųskite programos „Folder Changes View“ suglaudintą katalogą bei išskleiskite jį pasirinktame kompiuterio aplanke. Išmintinga būtų sukurti naują aplanką ir pavadinti jį, tarkime, FCV. Tam galima naudoti jums įprastą failų archyvavimo programą, kad ir 7-zip.

2. Kadangi „Folder Changes View“ programos įdiegti nereikia, ją paleisite išskleistame aplanke du kartus pele spragtelėję ant išpakuoto „FolderChangesView.exe“. Čia reikia paminėti, kad jei naudojate naujesnę nei „Windows XP“ platformą, paleisdami programą, dar turėsite naujai iššokusiame lange paspausti „Run“.

3. Atsidariusiame naujo lango „Choose Folder“ laukelyje „Base folder to monitor:“ nurodykite tiesioginį kelią iki aplanko, kuriame norite registruoti vykdomus failų bei vidinių katalogų pakeitimus ir spauskite „OK“.

4. Kai tik atliekami visi trečiame punkte aprašyti veiksmai, pradedamas pakeitimų registravimas atitinkamame nurodytame aplanke. Visus nurodyto katalogo failų ir vidinių aplankų pakeitimus susijusius su modifikavimu, ištrynimu ar sukūrimu, galima peržiūrėti „Folder Changes View“ programos lange. Tokio lango pavyzdys su užregistruotais pakeitimais yra pateikiamas žemiau.

5. Jame matosi, kad iš „Download“ katalogo buvo ištrintas „Paragon Partition Ma…“ failas, sukurtas ir keičiant pavadinimą modifikuotas „New folder“ aplankas. Be to, čia taip pat užfiksuota failų „VirtualBox-4.3.20-9699…“ ir „Oracle_VM_VirtualBox…“ ištrynimas iš „Download“ katalogo, kadangi buvo įvykdytas jų perkėlimas į naujai sukurtą „New folder“ aplanką.

Štai ir viskas – naudotis „Folder Changes View“ tikrai paprasta, o užfiksuotų atliktų veiksmų atitinkamame aplanke išklotinė tikrai išsami ir informatyvi. Čia dar galima pabrėžti tai, kad tokio tipo programinė įranga naudinga ne tik norit peržiūrėti ką prie jūsų asmeninio kompiuterio veikė tretieji asmenys. Pavyzdžiui, stebėdami aplankuose atliekamus pakeitimus, labiau pažengę vartotojai „Folder Changes View“ gali naudoti kenkėjiškų programų darbo ir jų veiksenos savybių identifikavimui.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(30)
(3)
(27)

Komentarai (2)