iOS 8 ir Android 5.0 Lollipop: kuri veikia stabiliau?  (26)

Kompanija Crittercism nusprendė patikrinti, kuri iš mobilių operacinių sistemų – Android ar iOS – veikia stabiliau.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tam buvo pasitelkti iš mobilių programėlių surinkti statistiniai duomenys.

Naujausių Google ir Apple operacinių sistemų Android 5.0 Lollipop ir iOS 8 dvikovoje nugalėjo pirmoji, nors pranašumas nėra labai didelis. Tikimybė, kad Android Lollipop „nulūš“, yra 2 %, tuo tarpu iOS 8 atveju – 2,2 %.

iOS 8 stabilumo lygis yra netgi mažesnis, nei pirmtakės iOS 7. Pastarosios nestabilaus veikimo rodiklis buvo 1,9 %, taigi Apple, tam tikra prasme, labiau regresavo, nei padarė žingsnį į priekį.

Kompanija Google, atvirkščiai, su savo naujausia mobilia platforma žengė tvirtą žingsnį į priekį. Pavyzdžiui, vis dar plačiai naudojamos operacinės sistemos Android 4.4 KitKat nestabilaus veikimo tikimybė sudaro 2,6 %, analogišką rezultatą demonstruoja ir Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

Kompanijai Apple, kuri mobilią platformą iOS visuomet vadindavo „tobuliausia operacine sistema pasaulyje“, tokie stabilumo testų rezultatai nėra malonūs, juo labiau, kad Android niekada negarsėjo kaip stabili platforma dėl didžiulės fragmentacijos ir gausybės trečiųjų šalių vartotojų sąsajų.

Nenuostabu, kad panašius OS stabilumo rezultatus Apple turėjo ir anksčiau, kadangi jau anksčiau yra pasirodžiusi informacija, kad būsimoje iOS 9 didžiausias dėmesys bus skirtas sistemos stabilumui ir spartai, o naujos funkcijos liks antrame plane.

FACEIT. LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(61)
(3)
(58)

Komentarai (26)