Donecko teroristų būrio vadas papasakojo, kaip ir kokias operacijas Ukrainoje atlieka Rusijos kariškiai  (5)

Rusijos teroristas iš Sankt Peterburgo Dmitrijus Sapožnikovas, save vadinantis „Donecko liaudies respublikos“ specialiosios paskirties būrio vadu, paskelbė, kad Debalcevė buvo užimta Rusijos generolų ir karininkų vadovaujamos Rusijos kariuomenės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Atskleisiu jums nedidelę paslaptį. Štai, pavyzdžiui, Debalcevė. Vasario pradžioje mes ten atvykome, įsikūrėme Uglegorske, sunkiąja technika judėjome į savo pozicijas. Mes grindėme kelią į Logvinovą. Tačiu mus apsupo. Ten buvo labai daug Ukrainos karių, kurie mums pastojo kelią. Tačiau galiausiai mes išsiveržėme į Logvinovą, nes per 3-5 dienas atvyko į pagalbą mūsų tankai. Tai Rusijos kariuomenė, buriatai. Jų ir sunkiosios technikos dėka ir paėmėme Debalcevę“, – sakė jis BBC naujienų tarnybai Rusijoje.

Jis patikslino, kad iš „Luhansko liaudies respublikos“ atvyko tankai ir Rusijos kariuomenė.

„Aš manau, kad jau ne paslaptis, tai visi pripažįsta, ir rusai pripažįsta. Aš internete matau daug informacijos: pripažino, kad rusai tarnauja, iš kokių jie dalinių. Taigi, aš dabar neatskleidžiu jokios slaptos informacijos. Tai jau žino visi. Rusijos kariuomenės dalinių dėka labai greitai pavyksta užimti pozicijas. Prie Debalcevės mes patys stovėjome ir galvojome: na štai, dar mėnesį čia „katile“ juos laikysime, o galiausiai paėmėme per tris dienas“, – aiškino jis.

D.Sapožnikovas teigia, kad Rusijos kariuomenės pagalba per tokias operacijas yra lemianti.

Spendimus priima Rusijos generolai

„Rusijos generolai, Rusijos karininkai. Jie viską spręsdavo“, – pridūrė teroristas.

„Savaime suprantama, kad visoms operacijoms, ypač tokioms, kaip „katilai“, vadovauja Rusijos karininkai, Rusijos generolai. Jie kuria planus kartu su mūsų vadais. Man dažnai tenka būti štabe, atvykti, pateikti kokią nors informaciją. Ir koordinacija vykdoma pakankamai paprastai. Jie visi kartu tai sugalvoja, kartu sukuria, o mes vykdome“, – kalbėjo jis.

Tačiau teroristas atsisakė atskleisti, kas konkrečiai iš Rusijos armijos vadovavo operacijai Debalcevėje, nes, jo žodžiais, tai sukeltų rezonansą Rusijoje.

Jo įsitikinimu, JAV ir ES specialiai užmerkia akis prieš tai, kad Ukrainoje veikia Rusijos kariuomenė.

Jis taip pat aiškino, kad yra sutikęs tik pagal sutartis tarnaujančius Rusijos karius.

„Prie Debalcevės buvo tik buriatai. Jie sakė, kad puikiausiai žinojo, kur vyksta, tačiau oficialiai buvo pasakyta: „Mes važiuojame į mokymus“. Pasakojo, kad juos gabeno naktį vagonuose, kad niekas nieko nematytų. Sako, kad buvo atsisakiusių važiuoti. Galima buvo ramiai pasakyti ne. Tačiau tie, kurie atvyko, atvyko čia savo laisva valia ir žinojo, ką darys“, – teigė teroristas.

Vasario 18 dieną Ukrainos prezidentas Petro Porošenka paskelbė, kad Rusija Debalcevėje esantiems Ukrainos kariams liepė pasiduoti į nelaisvę ir perduoti jiems savo karinę techniką.

Ukrainos duomenimis, iš Debalcevės buvo išvesta 2130 Ukrainos karių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(19)
(6)
(13)

Komentarai (5)

Susijusios žymos: